Ponta, singurul care a pus condiții ca să voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

Ultima actualizare: 16-09-2019 20:27

Liberalii au voturile necesare ca să dărâme guvernul Dăncilă. Cel puțin pe hârtie! Ludovic Orban a anunțat că săptămâna viitoare colegii săi vor depune textul prin care vor cere demiterea Excutivului.

Social-democrații nu își fac, însă, griji. "Mă bazez pe incapacitatea opoziției de a strânge 233 de voturi", a fost declarația șefului Camerei Deputaților.

Liberalii au scris textul moțiunii de cenzură și l-au trimis celor 6 formațiuni din opoziție. USR, UDMR, PMP și o parte dintre aleșii de la minoritățile naționale au anunțat că îl vor vota.

Ludovic Orban, președinte PNL: "Pentru noi prioritar e să obținem susținerea de la toți cei care nu mai sunt în sprijinul guvernului și care se consideră în opoziție. Cine nu susține moțiunea înseamnă că sprijină Guvernul".

Calendarul liberalilor a fost întârziat de discuțiile cu partidul lui Victor Ponta. Fostul premier a fost singurul care a pus condiții ca să voteze moțiunea. El a cerut PSD ca Viorica Dăncilă să plece din fruntea Executivului, iar noul cabinet să aibă mai puține portofolii. Ponta are nevoie de timp ca aceste cerințe să se și concretizeze.

Liberalii mizează și pe voturile celor 31 de aleși din partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, doar că aici taberele sunt împărțite. Însuși premierul ar fi negociat cu 5 aleși de la ALDE propunându-le funcții sau bani pentru proiecte în colegiile din care provin.

Liderii PSD pretind că moțiunea de cenzură nu le va pune probleme.

Pe de altă parte, social-democrații și-au pus toate speranțele în Curtea Constituțională. Miercuri, cei 9 judecători se pronunță pe sesizarea Vioricăi Dăncilă prin care acesta reclamă refuzul președintelui de a accepta miniștri interimari. În acest moment, sunt 3 ministere fără șefi, la Interne a fost un interimat care a expirat, iar la Educație rămânem în curând fără ministru.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO