Ponta: Reintregirea salariilor pentru bugetari va fi decisa pana la 1 iunie

Ultima actualizare: 29-06-2012 04:19

Asta a declarat astazi premierul desemnat, desi acesta sustine ca Mihai Razvan Ungureanu nu i-a lasat resurse pentru cresterea salariilor.

Ministrul de Finante al vechiului guvern spune insa ca sunt bani suficienti. Iar agentia de rating Moody's avertizeaza ca prabusirea celor doua guverne, Ungureanu si Boc, in 3 luni, pune in pericol reformele.

Dupa ce s-au uitat prin hartii, noii ministri si-au pierdut optimismul.

"Situatia e mult mai rea decat se afirma si decat credeam. Nici Guvernul Boc si nici Guvernul Ungureanu in nicio secunda, in nici un loc, nu au prevazut bani pentru reintregirea salariilor, au prevazut vorbe", a declarat Victor Ponta.

Actualul ministru de finante spune ca economiile facute prin reducerea numarului de bugetari permit cresterea salariilor pentru cei care si-au pastrat locul de munca. Succesorul sau ia in calcul toate variantele.

Guvernul vrea sa convinga FMI sa fie de acord si cu restituirea CAS-lui pentru pensionari, dar sa pastreze deficitul sub 3%.

Maine, delegatia FMI va incepe discutiile cu viitorii ministri, pentru ca Victor Ponta vrea ca marti, in prima sedinta de Guvern, sa semneze scrisoarea de intentie. Iar pana la 1 iunie ar trebui emis actul normativ privind reintregirea salariilor, ca fie respectata legea responsabilitatii fiscale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO