Ponta: Comisarul european Viviane Reding habar nu are de situatia din Romania, este in campanie PDL

Dată publicare: 26-07-2012 07:41
Dată actualizare: 11-09-2012 13:38


Victor Ponta

Premierul Victor Ponta sustine ca Viviane Reding, comisar european pentru Justitie, habar nu are de situatia politica din Romania si se afla in campanie electorala pentru PDL.

"Doamna Reding habar nu are, era informata de Monica Macovei ca arestam judecatorii Curtii Constitutionale. Este in campanie electorala pentru PDL, nu are habar si comite un gest de campanie", a spus Victor Ponta, potrivit Mediafax, care citeaza RTV.

El a adaugat ca Romania si Bulgaria "nu au voie sa intre in Schengen" si ca tarile din estul Europei, inclusiv Romania, "trebuie puse la colt", in conditiile in care la nivelul Uniunii Europene se discuta pe fondul crizei economice, de o Europa impartita in doua, respectiv intre state performante si tari mai putin performante.

Comisia Europeana (CE) este in continuare "foarte preocupata" de atacurile impotriva democratiei in Romania si asteapta de la premierul Victor Ponta respectarea angajamentelor asumate prin "fapte", a declarat miercuri comisarul european pentru Justitie Viviane Reding, relateaza AFP.

"Suntem, in continuare, extrem de preocupati de situatia democratiei in Romania. Noi privim faptele, nu promisiunile, legile, nu scrisorile", a subliniat comisarul european pentru Justitie.

Din acest motiv, "Romania va ramane sub o supraveghere foarte atenta", a avertizat ea. Reding a precizat ca a primit "sute de e-mail-uri, dintre care unele prezinta fapte foarte socante".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO