Ponta: Cel mai natural aliat al Pro România sigur că ar fi PSD

Dată publicare: 29-05-2018 10:50
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Victor Ponta PSD

Liderul Pro România, Victor Ponta, susţine că nu va reveni în PSD, însă ar fi de acord cu o alianţă între formaţiunea pe care o conduce acum şi vechiul său partid.

"Eu nu mă întorc în PSD, dar cel mai natural aliat al Pro România sigur că ar fi PSD care, însă, se întoarce pe o direcţie social-democrat europeană.

Acum este pe o direcţie feudală, retrogradă, care nu are legătură cu ideea de social-democraţie", a afirmat Ponta, potrivit Agerpres.

Victor Ponta susţine că PSD are obligaţia de a da un guvern mai bun pentru România, iar rolul său şi al partidului Pro România este să atragă membrilor social-democraţi atenţia asupra acestei probleme.

El a mai spus că în octombrie-noiembrie formaţiunea sa va organiza congres în cadrul căruia vor fi desemnaţi candidaţii pentru Parlamentul European, dar şi pentru nominalizarea unui candidat pentru Cotroceni.

"Săptămâna aceasta... viitoare, vom depune cerere pentru înfiinţarea de grup parlamentar. După cum ştiţi suntem 11 deputaţi şi vor mai veni alături de noi oameni. Vreau să lansăm în fiecare lună acele dezbateri sectoriale, cu fiecare dintre colegii mei de aici. În octombrie-noiembrie vom face un congres, nu doar să ne alegem pe funcţii, ci să stabilim toate aceste politici, ceea ce astăzi am spus în 50 de minute. Vreau să desemnăm candidaţii pentru Parlamentul European din rândul celor care vorbesc şi limba română şi limba engleză bine şi care au un impact în zona pe care ei pot să o reprezinte. Vreau să desemnăm un candidat la prezidenţiale, pentru că acum există doi candidaţi din zona de dreapta, domnul Iohannis şi domnul Tăriceanu. În zona de centru, centru-stânga nu este niciun candidat. Noi vom propune un candidat. Este astăzi aici, în sală şi nu sunt eu, şi care să poată să vină cu un proiect de ţară de centru stânga", a spus Ponta la evenimentul de lansare a agendei politice 2018/2024 a Pro România.

El a adăugat că Pro România îşi va face structuri teritoriale, iar până pe 1 ianuarie 2019 "va lupta cu toate armele politice'' pentru un guvern ''despre care toată Europa să vorbească în următorii 14 ani ca despre un guvern competent, eficient, competent şi patriot".

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO