Liberalii au contestat legea pensiilor la Curtea Constitutionala

Ultima actualizare: 14-10-2012 15:13
Eugen Nicolaescu

UPDATE: Contestatia formulata de PNL va fi judecata de Curtea Constitutionala pe 29 septembrie. Atunci, judecatorii vor decide daca legea pensiilor poate fi trimisa presedintelui Romaniei, spre promulgare.


Asa cum au promis, liberalii au depus astazi la Curtea Constitutionala o sesizare in care reclama neconstitutionalitatea legii privind sistemul unitar de pensii publice.

PNL sustine ca exista doua mari incalcari ale legii fundamentale.

O prima incalcare a Constitutiei ar fi, in opinia lui Eugen Nicolaescu, procedura de adoptare a legii, fapta de care este acuzata in mod direct Roberta Anastase, presedinte al Camerei Deputatilor.

Al doilea aspect neconstitutional vizeaza unele prevederi ale actului normativ. Printre aceste se afla, de exemplu, principiul neretroactivitatii legii.

"Se intervine retroactiv pe pensiile pe care statul trebuie sa le plateasca cetatenilor, si daca vreti sa fac o referire ..la pensiile alocate militarilor, politistilor, functionarilor publici cu statut special. Cu alte cuvinte, statul vine si taie brutal din aceste pensii, incalcand principii din Constitutie."

Sesizarea depusa la Curtea Constitutionala a fost semnata de 53 de parlamentari ai Partidului National Liberal.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO