PNL promite că va vota pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

10-02-2021 15:01


Ludovic Orban

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că liberalii au decis în Biroul Politic să susțină adoptarea legii prin care se senatorii și deputații rămân fără pensiile speciale.

 

Orban afirmă că, atunci când se va introduce acest proiect de lege în dezbaterea Camerelor reunite ale Parlamentului, PNL va vota ”pentru”.

”Partidul Național Liberal a decis în unanimitate în biroul politic, am luat această decizie ca să nu mai existe niciun dubiu, susținerea proiectului de lege care modifică statutul deputaților și senatorilor prin care se desființează pensiile speciale ale parlamentarilor. Deci noi vom vota când se va introduce în dezbaterea Camerelor reunite, acest proiect de lege, noi vom vota pentru.” - a declarat Orban.

El a mai precizat că PNL a înaintat un proiect de lege pentru desființarea pensiilor speciale încă din legislatura trecută și că există inclusiv un proiect depus de USR-PLUS.

În schimb, mai spune Ludovic Orban, câtă vreme PSD a avut majoritate parlamentară, aceste proiecte au fost ”ținute în sertare”.

”Cel care a introdus pensiile speciale pentru parlamentari, ca aproape toate pensiile speciale, a fost PSD când a avut majoritate parlamentară. Partidul Național Liberal a votat împotriva modificării legii privind statutul senatorilor și deputaților.” - a mai spus liderul PNL.

Kelemen Hunor: Noi suntem pentru eliminarea ”tuturor pensiilor speciale”

 

La rândul său, vicepremierul Kelemen Hunor a precizat miercuri că UDMR doreşte eliminarea tuturor pensiilor speciale, nu doar pentru o categorie de salariaţi.

"Nu există "în special pentru parlamentari" şi "în special pentru alţii". Ori eliminăm toate pensiile, fiindcă toţi suntem egali, ori nu eliminăm nimic. Deci, noi suntem pentru a elimina toate pensiile speciale", a declarat Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

Întrebat ce opinie are în privinţa pensiilor magistraţilor, în condiţiile în care există o decizie a Curţii Constituţionale pe această temă, liderul UDMR a pledat pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale.

"Ori eliminăm toate pensiile, fiindcă există decizii ale CCR pentru mai multe categorii, ori stabilim un plafon pentru toate pensiile speciale, ori ne batem joc de noi înşine şi de banii publici", a arătat vicepremierul.

 

 

 

Sursa: Agerpres, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO