PNL le cere premierului Ponta si ministrului Oprea o explicatie publica pentru incidentul de la manifestatia de duminica

Ponta Oprea

PNL cere premierului Victor Ponta si ministrului Gabriel Oprea "o explicatie publica" pentru incidentul de la manifestatia pro-Antena 3, unde au fost agresati jurnalisti.

"Partidul National Liberal a afirmat permanent hotararea de a apara, cu orice pret, libertatea presei. insa, in raport cu gravul incident petrecut in cursul zilei de ieri, cu ocazia marsului initiat in jurul Palatului Cotroceni, de catre redactia Antena 3, precizam ca ne desolidarizam de orice acte de violenta si cerem sa fie luate, de urgenta, masurile cuvenite impotriva persoanei care si-a permis sa agreseze reporterii de la B1 TV si Realitatea TV. La fel cum ziaristii de la Antena 3 au tot dreptul sa-si exprime, in deplina libertate, opiniile, si ziaristii altor redactii au dreptul sa-si exercite meseria, fara a suferi agresiuni din partea cuiva", se arata intr-un comunicat transmis luni dimineata de PNL.

Liberalii mentioneaza ca, "intrucat gravul incident s-a petrecut in proximitatea intrarii in incinta Palatului Cotroceni, loc in care era plasat un dispozitiv de jandarmi si cel putin un lucrator de la Jandarmerie, asa cum rezulta din toate secventele surprinse, a filmat intreaga scena de violenta", PNL isi exprima "consternarea" ca nimeni nu a intervenit la fata locului.

PNL cere premierului Victor Ponta si ministrului de Interne Gabriel Oprea o explicatie publica pentru acest incident si mentionarea masurilor legale care au fost intreprinse "in momentul in care «plimbarea» anuntata a devenit un miting de protest in toata regula, neautorizat si care a blocat artere de circulatie intens traficate".

"De asemenea, solicitam de urgenta Jandarmeriei Romane sa ia masuri pentru ca cetateanul care s-a dovedit agresiv sa suporte rigorile legii, iar persoanele vinovate pentru lipsa de interventie si pentru atitudinea lipsita de responsabilitate fata de un incident, in care aveau datoria sa intervina, sa fie la randul lor sanctionate", se mai arata in comunicatul PNL. Liberalii mentioneaza totodata ca asteapta "cuvenitele scuze" din partea Jandarmeriei, adresate conducerilor celor doua televiziuni, ai caror reporteri au fost agresati.

Citește și
Urs
Barbat atacat de urs in Maramures. "M-a prins cu coltii de mana. Am lovit-o cu pumnii, cu parul in cap"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

"Partidul National Liberal face apel la cetateni sa aiba o atitudine civilizata, sa respecte si opiniile altora, care pot fi contrare, si sa nu recurga, sub nicio forma, la acte de violenta, cu atat mai mult cu cat ne aflam intr-un an tensionat, de campanie electorala prezidentiala", se mai arata in comunicat.

Jandarmeria a precizat, despre manifestatia pro-Antena care a avut duminica in jurul Palatului Cotroceni, ca a existat, in mod izolat, o persoana care s-a comportat violent, agresand o echipa de jurnalisti, si ca s-au luat deja toate masurile pentru identificarea si sanctionarea acesteia. "Marea majoritate a participantilor la actiunea publica din Bucuresti s-a manifestat pasnic. in mod izolat, a existat o persoana care s-a comportat violent, agresand o echipa de jurnalisti aflata in mijlocul manifestantilor, context in care dispozitivul de jandarmi a fost suplimentat. Referitor la aceasta persoana, Jandarmeria a luat deja toate masurile pentru identificarea si sanctionarea acesteia, conform legii", se arata intr-un comunicat al Inspectoratului General al Jandarmeriei.

Despre aceeasi manifestatie, sursa citata spune ca aceasta a fost una "spontana", la care numarul participantilor "a oscilat de la cateva zeci la aproximativ 4.000, context in care si dispozitivul de jandarmerie prezent la fata locului a fost adaptat permanent, conform procedurilor legale in vigoare". In acelasi comunicat se precizeaza ca manifestatii similare au avut loc duminica in judetele Brasov (100 de participanti), Bihor (15), Arad (30), Prahova (100), Suceava (30), Galati (30), Constanta (17), Neamt (40), Dolj (40), Sibiu (70), Cluj (30), Gorj (70), Bacau (25), Timis (100), Iasi (15), Arges (30), Valcea (15) si Mures (30).

"Jandarmeria Romana garanteaza dreptul tuturor cetatenilor la libera exprimare, insa niciun act de violenta nu poate fi tolerat, iar orice fapta care a reprezentat o incalcare a legii urmeaza sa fie sanctionata", se mai arata in comunicat.

Manifestatiile pro-Antena 3 au avut loc dupa ce jurnalisti ai acestui post de televiziune au anuntat ca ies "la plimbare" in zona Palatului Cotroceni, duminica la 17.00, si ca oricine "este binevenit" sa faca acelasi lucru. In Capitala, unii jurnalisti, catalogati de manifestanti drept "dusmani" ai celor de la Antena 3, au fost intampinati cu ostilitate, fiind agresati si obligati, practic, sa se indeparteze. Un reporter al B1TV a fost lovit cu piciorul in spate de un manifestant. Reprezentantii Jandarmeriei Bucuresti au spus ca situatie se calmase cand jandarmii au ajuns la fata locului si ca persoanele agresate pot face plangeri la Politie.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Jandarmeria, despre manifestatia de duminica: O persoana s-a comportat violent, s-au luat masuri pentru sanctionare
Jandarmeria, despre manifestatia de duminica: O persoana s-a comportat violent, s-au luat masuri pentru sanctionare

Jandarmeria precizeaza, despre manifestatia pro-Antena 3 care a avut duminica in jurul Palatului Cotroceni, ca a existat, in mod izolat, o persoana care s-a comportat violent fata de o echipa de jurnalisti.

Barbat atacat de urs in Maramures.
Barbat atacat de urs in Maramures. "M-a prins cu coltii de mana. Am lovit-o cu pumnii, cu parul in cap"

Incidente cu fiarele salbatice in inima padurii: un barbat de 48 de ani din Maramures a fost atacat de o ursoaica agresiva, urmata de puiul ei.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.