PNL il cheama in judecata pe Victor Ponta. "Din ratiuni politice, refuza sa organizeze alegeri partiale"

05-02-2015 11:47

Alina Gorghiu

PNL a anuntat joi ca a dat in judecata Guvernul, prin trei actiuni depuse in contencios administrativ, pentru refuzul de a declansa organizarea alegerilor partiale locale si parlamentare pentru o serie de mandate vacante.

”Partidul National Liberal a depus, astazi, trei actiuni la Curtea de Apel Bucuresti, in baza Legii contenciosului administrativ, prin care il cheama in judecata pe premierul Victor Ponta din cauza refuzului de a organiza alegeri partiale la nivelul functiilor de primari si presedinte de CJ vacante, al consiliilor locale dizolvate si al mandatelor de parlamentari”, se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Liberalii solicita ca instanta ”sa dispuna obligarea Guvernului sa respecte legislatia si sa stabileasca data de desfasurare a alegerilor partiale”.

”Inactiunea Guvernului in aplicarea legislatiei electorale reprezinta un abuz de drept grav, realizat prin exces de putere si o incalcare a regulilor democratice de catre premier.Din ratiuni politice, Victor Ponta refuza sa organizeze alegeri partiale pentru functia vacanta de presedinte al Consiliului Judetean Cluj si alte 22 de functii vacante de primari, in legatura cu care a fost depasit termenul legal de 90 de zile pentru organizarea alegerilor locale (din judetele Olt, Dambovita, Tulcea, Ilfov, Buzau, Vrancea, Maramures, Valcea, Bacau, Caras-Severin, Bistrita-Nasaud, Constanta, Hunedoara, Salaj, Dolj, Neamt)”, mai precizeaza PNL.

De asemenea, liberalii solicita interventia instantei si pronuntarea unei hotarari judecatoresti prin care sa fie respectate de catre Guvernul Romaniei si obligatiile legale in situatiile de dizolvare a altor doua consilii locale (din judetele Iasi si Arad).

"Intr-o a treia actiune in instanta, PNL cere Curtii de Apel Bucuresti sa stabileasca un termen in care Guvernul sa fie obligat sa emita o Hotarare de Guvern pentru organizarea alegerilor parlamentare partiale in colegiul uninominal nr.5, circumscriptia electorala nr. 18 – Galati (mandat vacantat de Dan Nica) si in colegiul uninominal nr. 15 circumscriptia electorala nr. 42 Bucuresti (mandat vacantat de Alin Petrache)”, se mai arata in comunicatul citat.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO