PNL îl acuză pe Dragnea că refuză să convoace sesiunea extraordinară: ”Lașitate!”

Ultimul update: Luni 20 August 2018 15:31
Data publicarii: Luni 20 August 2018 14:33
Categorie: Politic
Ludovic Orban

Președintele PNL Ludovic Orban îl acuză pe liderul PSD Liviu Dragnea că, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, refuză să dea curs solicitării PNL, USR și PMP de convocare a unei sesiuni extraordinare, pe tema violențelor jandarmilor.

Solicitarea făcută de partidele din opoziţie pentru convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară a fost respinsă în şedinţa Biroului Permanent care a avut loc luni, pe motiv că nu întruneşte toate prevederile legale şi regulamentare, nefiind însoţită de un proiect de hotărâre care să conţină toate detaliile

Anunțul a fost făcut de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu, căreia Liviu Dragnea i-a delegat atribuţiile în perioada în care el este în concediu.

"În solicitare se specifică sesiunea extraordinară şi perioada în care să aibă loc, mai puţin ora la care aceasta să se întâmple. Motiv pentru care colegul meu aflat de permanenţă săptămâna trecută, Florin Iordache, a decis ca aceasta să fie trimisă secretariatului general pentru convocarea Biroului Permanent. Şi am ajuns în această situaţie astăzi: convocarea Biroului Permanent.

În momentul de faţă, această solicitare nu întruneşte toate prevederile legale şi regulamentare, în sensul în care aceasta ar fi trebuit să fie însoţită de un proiect de hotărâre prin care să specificăm într-adevăr denumirea comisiilor de anchetă, obiectivele acesteia. Sunt şi de natură tehnică anumite inadvertenţe, începând cu tabelele, care s-au făcut mişto, într-adevăr, în Biroul Permanent”, a declarat luni în Parlament Carmen Mihălcescu.

Mai mult decât atât, Orban afirmă că Dragnea a dat dovadă de lașitate, pentru că și-a delegat atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților soției consilierului său.

”Liviu Dragnea nu numai că nu a convocat sesiunea extraordinară pe parcursul săptămânii trecute, așa cum avea obligația conform regulamentului Camerei Deputaților, dar astăzi, într-un gest suprem de lașitate și de lipsă de responsabilitate, a dat o decizie prin care i-a delegat unei vicepreședinte a Camerei Deputaților, doamna Moldovan Mihălcescu, soția consilierului lui Dragnea, Horia Mihălcescu, consilier oficial sau neoficial, nu știu dacă are un raport de serviciu clar, i-a delegat atribuțiile de președinte.

Mai mult decât atât, a fost convocat biroul permanent a Camerei fără ca solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare să fi fost finalizată prin decizia președintelui Camerei de convocare.” - a spus Orban.

Orban a precizat că PNL caută soluţii de contestare a refuzului preşedintelui Camerei de a convoca sesiunea extraordinară.

Preşedintele liberalilor a susţinut că, potrivit Regulamentului, în solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare trebuie depusă ordinea de zi.

"Nu se poate prevala preşedintele Camerei şi nimeni altcineva din Biroul permanent din majoritatea parlamentară de nerespectarea procedurii. Singurii care au încălcat procedura sunt cei de la PSD, mai precis preşedintele Camerei Deputaţilor, care a refuzat nejustificat convocarea sesiunii extraordinare", a spus Ludovic Orban.

El a arătat că în Biroul Executiv al PNL au fost aprobate proiectele de hotărâre privind constituirea celor două comisii de anchetă şi textul moţiunii simple împotriva ministrului de Interne.

Orban a precizat că PNL îşi menţine toate proiectele propuse, exprimându-şi speranţa că va fi convocată o sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor.

"Eu cred că Liviu Dragnea şi-a pierdut încrederea inclusiv în proprii deputaţi, pentru că altfel nu văd niciun fel de motiv pentru acest refuz de convocare a sesiunii extraordinare", a susţinut preşedintele PNL.

PNL, USR şi PMP au cerut convocarea în sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor în perioada 20-24 august.

Opoziţia vrea, în acest fel, să dezbată în plen o moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, după violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei.

De asemenea, pentru sesiunea extraordinară Opoziţia a cerut constituirea unei comisii de anchetă privind violenţele din Piaţa Victoriei. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ludovic Orban Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile
Victor Ponta l-a comparat pe Liviu Dragnea cu Bashar Al Assad
Victor Ponta l-a comparat pe Liviu Dragnea cu Bashar Al Assad
Liderul USR cere din nou demisia lui Carmen Dan: Muşamalizează responsabilitatea Jandarmeriei
Liderul USR cere din nou demisia lui Carmen Dan: Muşamalizează responsabilitatea Jandarmeriei
Washington Post și The Economist, despre România: ”Încă un pas spre erodarea democrației”
Washington Post și The Economist, despre România: ”Încă un pas spre erodarea democrației”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ludovic Orban
Ludovic Orban: "Papagalul zilei este Fifor. Dragnea e ca la vânătoare”
Viorica Dăncilă: "Domnul Tudorel Toader, în urma evaluării, are o activitate bună"
Dragnea, despre gestul lui Iordache: Nu mi-a plăcut. Cred că s-a inspirat din ce a spus Iohannis
Dragnea, întrebat despre partidele de vânătoare cu acționarii Tel Drum: ”Câteodată îţi pare rău după Kovesi”
Dragnea, reacție la raportul MCV: Vreau ca România să acţioneze ca fiecare stat din UE. Mai multe, mâine
Florin Iordache ar fi arătat din nou un gest obscen în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor
Ludovic Orban
PNL va cere sancționarea lui Iordache cu tăierea indemnizaţiei de deputat pentru gesturile obscene
Surse: Ilan Laufer, propus vicepremier şi ministru al Dezvoltării
Băsescu: Dragnea nu face, din laşitate, cea mai importantă schimbare - Dăncilă
Gabriela Firea a demisionat din funcția de preşedinte interimar la PSD Bucureşti
Mihai Fifor a anunțat că şi-a depus demisia din funcţia de ministru al Apărării
Băsescu spune că PSD e ”o menajerie cu porci și hipopotami”, iar Dragnea e ”dresorul”