PNL: Dacă Liviu Pop nu va fi exclus din partid, PSD confirmă poziția anti-democratică

Dată publicare: 23-08-2018 14:59
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Ludovic Orban

Partidul Național Liberal solicită conducerii PSD să se delimiteze de comparațiile jignitoare la adresa unor parteneri strategici ai României, făcute de senatorul Liviu Pop, și să-l excludă din partid.

Liberalii afirmă că senatorul PSD ”a jignit într-un mod inacceptabil unii dintre cei importanți parteneri occidentali ai României” prin mesajul pe care l-a postat pe Facebook, în care țări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Austria sau Olanda sunt comparate cu niște gândaci care invadează România.

Imaginea publicată de senatorul Liviu Pop exprimă o gândire anti-occidentală care înfierează investițiile străine ca o formă de cotropire imperialistă a resurselor naționale. Acest fel de exprimare face parte din propaganda de sorginte rusească anti-occidentală și anti-democratică, folosită în regimurile totalitare din țările din fosta Uniune Sovietică, Cuba, Venezuela sau Coreea de Nord.

Iar mesajul care însoțește imaginea publicată de senatorul PSD este o manipulare grosolană care ascunde interesele adevărate ale celor care nu doresc exploatarea gazelor din Marea Neagră și care fac astfel jocurile Rusiei și ale Gazprom.” - se arată într-un comunicat al PNL.

Liberalii mai susțin că, prin astfel de mesaje, PSD servește interesele Rusiei, care nu dorește reducerea dependenței României de gazul rusesc.

”Solicităm conducerii și membrilor PSD să se delimiteze de astfel de mesaje publice și să-l excludă pe senatorul Liviu Pop din partid ca singură modalitate de a arăta că acest mod de gândire nu este specific partidului.

În cazul în care Liviu Pop nu va fi exclus din partid, PSD confirmă că această exprimare este poziția oficială a partidului, o poziție anti-europeană, anti-democratică, împotriva economiei de piață, împotriva libertăților economice fundamentale precum libera circulație a capitalurilor, a bunurilor și serviciilor și a omenilor.” - mai spun cei din PNL.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO