PNL catre Igas: "Prudenta in declaratii, pentru ca scoala nefacuta temeinic si la timp se vede"

29-08-2011 17:02

Traian Igas

Liberalii i-au dat astazi o replica ministrului Traian Igas, dupa ce acesta a spus ca presedintele PNL nu cunoaste legislatia, in ceea ce priveste comasarea alegerilor.

"Partidul National Liberal recomanda domnului Traian Igas sa-si vada de misiunile incredintate de «grupul de la Arad», incercand sa strice cat mai putin in Ministerul de Interne si sa evite a se pronunta asupra unor chestiuni care presupun studii facute la vreme si la zi, precum si un anumit grad de intelegere a mecanismelor politice", se arata intr-un comunicat de presa al PNL.

Liberalii sustin ca, "incercand sa justifice demersul din ce in ce mai transparent al PD-ului de a amana alegerile locale", Traian Igas enunta ideea ca alegerile parlamentare n-ar putea fi devansate, pentru ca mandatul deputatilor si senatorilor este de 4 ani.

"Probabil ca termeni ca «alegeri anticipate» sau «dizolvarea Parlamentului» figurau in niste cursuri la care a lipsit actualul ministru de Interne. Domnul Igas recidiveaza, deoarece la sfarsitul saptamanii trecute a servit publicului inca o mostra de «cultura solida» si «cunoastere profunda a lucrurilor», vorbind si despre turism si despre autentica viziune de dreapta. Ii sugeram lui Traian Igas mai multa prudenta in declaratii, pentru ca scoala nefacuta temeinic si la timp se vede", se mai arata in comunicatul PNL.

Ministrul de Interne Traian Igas a declarat, astazi, ca alegerile parlamentare nu pot avea loc mai devreme, odata cu cele locale, cum propune opozitia, deoarece trebuie modificata Constitutia, care prevede ca mandatul Parlamentului este de patru ani.

"Domnul Antonescu nu cunoaste legislatia din Romania. Lucrurile sunt clare, in Constitutie ne spune clar: mandatul parlamentarului este de patru ani. Nu poti sa le aduci nici mai devreme, nici mai tarziu decat daca modifici Constitutia, iar in momentul de fata nu cred ca putem modifica Constitutia pe acest aspect", a spus Traian Igas, citat de Mediafax.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO