PMP, despre legea împotriva spălării banilor: ”Reguli modificate pentru golani politici”

Dată publicare: 24-10-2018 14:28
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Robert Turcescu

PMP a criticat dur modul în care a fost adoptat miercuri proiectul legii privind combaterea spălării banilor în Camera Deputaţilor.

"Pentru PSD nu există reguli nici în politică, nici în instituţii. Votul de astăzi şi modul în care s-a procedat arată că distanţa între penali şi tot ceea ce înseamnă normă într-o instituţie este foarte mică sau aproape nu există pentru PSD. Este o sfidare la adresa întregii societăţi. Este diabolic modul în care oamenii ăştia pot confisca instituţii şi mutila proceduri parlamentare doar pentru a-şi atinge obiectivele. (...) Eu am solicitat să intervin, pe procedură, pe acest vot, nu mi s-a dat voie nici să intevin", a spus Tomac, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres..

La rândul său, deputatul PMP Robert Turcescu a susţinut că, "de astăzi, regulile în Parlamentul României au fost modificate pentru nişte golani politici".

"PSD instaurează de astăzi principiul potrivit căruia votăm până când iese cum vrem noi. Asta fac în momentul de faţă nişte golani politici", a afirmat Turcescu.

Camera Deputaţilor a reluat miercuri votul asupra proiectului legii privind combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, care a fost iniţial respins, fiind totuşi în final adoptat.

Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a cerut reluarea votului la proiectul legii privind combaterea spălării banilor pe motiv că au fost "colegi în sală care nu au apărut la vot".

După reluarea votului, proiectul a fost adoptat cu 170 de voturi "pentru" şi 70 - "împotrivă".

Iniţial, proiectul a fost respins de Camera Deputaţilor, fiind întrunite doar 163 de voturi "pentru" din cele 165 necesare.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO