Paste de parlamentar. Vezi cum au petrecut alesii

04-04-2010 00:00

Politicienii au luat si ei sambata noapte lumina sfanta. Presedintele Traian Basescu a fost la slujba de la Miercurea Ciuc, in timp ce premierul Emil Boc a ramas acasa, la Cluj. Inainte de sarbatoare, cu totii au lasat politica pentru munca de jos.

Barbatii au mers la tara sa taie mieii, in timp ce doamnele au renuntat la costume elegante si bijuterii, care n-aveau loc, in bucatarie.

Printre oamenii veniti sa ia lumina, i-am intilnit si pe seful statului, Traian Basescu, premierul Emil Boc sau ministrul turismului, Elena Udrea. Mai in gluma, mai in serios, toti politicienii au recunoscut ca le zboara gandul la bucatele traditionale.

"Eu mananc tot ce se mananca de Paste: miel, pasca, oua, friptura. Tot!", se lauda Elena Udrea.

Dar ca sa aiba pe masa tot ce trebuie, majoritatea parlamentarilor au inceput pregatirile cu cateva zile inainte.

Un prieten ii creste domnului senator Dumitru Constantin cateva oi si, ca in fiecare an, a venit sa-si aleaga mielul direct din plenul Parlamentului. Mielul este sacrificat. Alesul supervizeza cu atentie toata operatiunea.

Va poftim acum in casa familiei Turcan. Anul acesta doamna deputat a primit un ajutor nesperat la vopsirea oualor. Micutul Eric a lasat jucariile deoparte, si-a tras niste manusi si a trecut la treaba.

De Paste si doamna deputat PNL Cristina Pocora schimba haina de parlamentar cu sortul si sedinta de plen, cu bucataria.

Ne marturiseste ca a invatat sa faca friptura de miel mai mult din carti. Parlamentarii mai au doua zile libere. Miercuri se vor intoarce la lucru.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO