Parlamentarilor care au casa in Ilfov nu li se mai deconteaza cazarea


Ultimul update: Vineri 05 Iulie 2013 06:14
Data publicarii: Marti 02 Iulie 2013 07:34
Categorie: Stiri Politice
Parlament

Parlamentarilor care au locuinte in judetul Ilfov nu li se va mai deconta cazarea, cota de carburant pentru alesi va fi plafonata la 7,5 litri si vor avea dreptul la o singura calatorie cu avionul pe saptamana.

Birorurile permanente reunite (BPR) au adoptat, luni seara, normele de aplicare a Statutului deputatilor si senatorilor, dupa adoptarea acestuia de catre plenul reunit, presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, precizand ca astfel se vor reduce substantial cheltuielile Legislativului in perioada urmatoare.

Astfel, BPR au aprobat ca cheltuielie parlamentarilor pe perioada vacantei sa nu mai fie decontate pentru 15 sau 16 zile, ci doar pentru 8 zile.

"Atat are fiecare posibilitatea sa deconteze, chiar daca merge in circumscriptie 20 de zile. El va deconta din bani publici doar 8 zile", a spus Zgonea.

In al doilea rand, BPR au aprobat ca suma forfetara sa ramana la fel, respectiv in cuantum de o indemnizatie si jumatate pentru anul in curs.

Pe de alta parte, BPR au decis ca fiecare deputat sau senator care nu are masina de la Parlament sau renunta la masina sa primeasca o suma in cuantum de 1.000 de lei, reprezentand cheltuielile de transport din circumscriptia electorala.

BPR au adoptat, totodata, si normele privind modul de utilizare si justificare a sumei forfetare pentru cheltuielile cu birourile parlamentare, stabilind ca parlamentarii vor fi obligati sa justifice 50% din suma forfetara, fata de 46% cat era in prezent.

De asemenea, BPR au decis sa aprobe initierea unei sume forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de cazare in muncipiul Bucuresti in cuantum de 4.000 de lei.

Zgonea a mai spus ca nu se va mai acorda parlamentarilor din judetul Ilfov decontul de cazare pentru venirea la Parlament in zilele in care exista plen, ca numarul de zboruri a fost limitat la un zbor dus-intors pe saptamana si ca, totodata, cota de carburant a fost plafonata la 7,5 litri.

Presedintele Camerei Deputatilor a precizat ca exista, la nivelul Camerei, un deficit de 13 milioane de lei, el aratand ca aceste norme vor reduce substantial cheltuielile parlamentarilor in perioada urmatoare.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO