Orban, despre coronavirus: ”Trebuie tratat aşa cum este tratat un virus de gripă obişnuit"

Dată publicare: 27-02-2020 14:59
Dată actualizare: 27-02-2020 15:51


Preşedintele PNL, premierul interimar Ludovic Orban, a afirmat joi că românii trebuie să se informeze cu privire la coronavirus de la instituţiile care furnizează astfel de date.

Șeful interimar al Guvernului spune că apariţia acestui virus în România nu trebuie să sperie pe nimeni.

"Din păcate, în media, în online au apărut foarte multe informaţii care au un caracter de fake news şi care au creat o spaimă, o panică, care nu este normală. Cred că trebuie să tratăm cu responsabilitate şi bine informaţi această situaţie, fiecare cetăţean român să ia toate informaţiile de care are nevoie de la instituţiile care furnizează aceste informaţii pentru a reduce la maxim şansa de a contacta virusul respectiv şi nu trebuie să se sperie nimeni. Este vorba de un virus care este cunoscut, se cunoaşte foarte bine în prezentările publice care au fost făcute de specialişti, de medicii epidemiologi care sunt caracteristicile acestui virus şi trebuie să tratăm normal, firesc, fără niciun fel de panică. Este un pericol care este cunoscut şi care trebuie tratat aşa cum este tratat un virus de gripă obişnuit", a spus Orban, potrivit Agerpres.

El a subliniat că autorităţile sunt într-o mobilizare maximă pentru a preveni declanşarea unei epidemii de coronavirus şi că au fost luate măsuri, printre care carantină instituţionalizată pentru cei care vin din zone de focar şi carantina prin izolare la domiciliu.

"Foarte multe ţări nu au luat aceste măsuri. Noi am luat aceste măsuri pentru a împiedica pătrunderea în ţară a coronavirusului şi pentru a limita cât este posibil răspândirea acestui virus", a spus premierul interimar.


VIDEO PROTVPLUS.RO