Orban, despre cazurile de infectare cu coronavirus la elevi: Nu se datorează interacţiunii de la şcoală

Ultima actualizare: 10-06-2020 16:47
Premierul Ludovic Orban isi pune masca de protectie
Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban afirmă că este convins că acele cazuri de infectare cu coronavirus la elevi care făceau pregătire pentru examene în şcoli din Iaşi şi Suceava "nu se datorează interacţiunii de la şcoală".

Ludovic Orban a fost întrebat, miercuri, la Brăila, despre cazurile de infectare cu coronavirus la elevi care făceau pregătire pentru examenele naţionale în judeţele Iaşi şi Suceava.

"Noi am emis ordinele necesare, ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Educaţiei privind regulile care trebuie respectate în desfăşurarea activităţilor şcolare de pregătire a examenului de Evaluare şi a examenului de Bacalaureat. Am asigurat măşti pentru fiecare unitate şcolară, atât pentru elevii care au nevoie de măşti, cât şi pentru cadrele didactice implicate în procesul de pregătire. Dacă apare vreun caz de îmbolnăvire, eu am convingerea că acest caz de îmbolnăvire nu se datorează interacţiunii de la şcoală pentru că, în ceea ce ne priveşte, urmărim cu maximă atenţie, prin toate entităţiile Ministerului Educaţiei, Ministerului Sănătăţii, modul de desfăşurare a activităţii în şcoli, respectarea regulilor de distanţă fizică, respectarea regulilor de protecţie şi, ca atare, toate măsurile pe care le-am luat au ca scop să împiedice îmbolnăvirea elevilor", a răspuns el, potrivit News.ro.

Orban a menţionat că anchetele epidemiologice vor evidenţia cauzele.

"Cu siguranţă anchetele epidemiologice vor duce la persoanele cu care au intrat în contact elevii respectivi, astfel încât să se poată dispune toate măsurile pentru a nu pune în pericol alte persoane", a spus el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO