Orban anunță încă o ședință pe 30 decembrie. „Miniștri nu ar trebui să aibă zile libere”

Ultima actualizare: 27-12-2019 23:23
Orban
Agerpres

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri seara, la începutul şedinţei de Guvern, că în data de luni, 30 decembrie, va avea loc o nouă şedinţă a Guvernului.

El a solicitat miniştrilor ca până atunci să fie pregătite toate hotărârile de organizare şi funcţionare ale ministerelor pentru a putea fi adoptate.

„O să şi lămuresc pentru că m-au întrebat din mass-media de ce mai facem şedinţă pe 30 (decembrie n.red.). Vă spun de acum: pe 30 toate hotărârile de organizare şi funcţionare ale ministerelor vreau să aibă toate avizele şi să le adoptăm. Repet, toate hotărârile de guvern de organizare şi funcţionare, acesta e principalul obiectiv al şedinţei din data de 30 pentru că trebuie să intrăm în anul nou cu noile organigrame ale ministerelor în funcţie de viziunea voastră ca şi miniştri şi în funcţie, evident, de elementele care există în ordonanţa de urgenţă de organizare şi funcţionare a Guvernului", a afirmat premierul Ludovic Orban.

Ședință de Guvern la ceas de seară

 

Totodată, el a subliniat că organizarea şedinţei de vineri seara i se pare ''normală'' chiar dacă Guvernul a decis ca în această zi bugetarii să aibă o zi în plus de vacanţă. Premierul a adăugat că, din punctul său de vedere, miniştrii şi funcţionarii nu ar trebui să aibă zile libere.

„Mie mi se pare o zi normală şi o oră normală. Acum chiar dacă am dat liber pe data de 27 (decembrie n.red.) şi pe data de 3 (ianuarie n.red.), nu ne priveşte pe noi lucrul acesta pentru că, din punctul meu de vedere, miniştrii şi cei care servesc interesul public nu ar trebui să aibă zile libere", a mai afirmat şeful Guvernului.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a vorbit despre Secția Specială și a explicat că a fost criticată de mulți magistrați și de partenerii europeni, inclusiv de GRECO, MCV și Comisia de la Veneția.

Ministrul Justiției a propus, astfel, desființarea SIIJ.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO