Orban a anunțat când va depune PNL moțiune de cenzură, dacă Guvernul nu demisionează

Ultima actualizare: 28-05-2019 16:09
Ludovic Orban
Agerpres

PNL va face toate demersurile legale, constituţionale posibile pentru a pune punct actualei guvernări, iar dacă Guvernul nu demisionează, liberalii vor depune o moţiune de cenzură până la sfârşitul actualei sesiuni parlamentare.

„Înţelegem din aceste alegeri câteva mesaje simple pe care le-a transmis populaţia. Primul mesaj e clar: românii în majoritate zdrobitoare nu mai vor ca la putere să fie PSD.

Din acest motiv, PNL va face toate demersurile constituţionale, legale, posibile pentru a pune punct acestei guvernări. Repetăm solicitarea noastră către guvern: Daţi-vă demisia, nu mai aveţi nicio legitimitate să vă cramponaţi de guvernare! În cazul în care Guvernul nu-şi va da demisia, PNL va depune până la sfârşitul sesiunii parlamentare o moţiune de cenzură împotriva acestui givern” a afirmat Orban.

Referendum 2019 și alegeri europarlamentare

El a precizat că un alt mesaj pe care politicienii l-au primit după aceste alegeri europarlamentare şi referendum este acela că românii au „toleranţă zero faţă de corupţie”.

Înţelegem foarte clar din prezenţa masivă la vot că românii vor să fie conduşi altfel, că aşteaptă din partea celor care fac politică o altă atitudine faţă de cetăţean, o altă modalitate de a acţiona în viaţa publică, aşteaptă ca oamenii politici să servească interesul general” a mai spus liderul PNL.

Mesajul PNL pentru românii care au votat la alegerile europarlamentare

Ludovic Orban a mulţumit celor care au mers la vot şi celor care au votat PNL. El a avut şi un mesaj pentru românii care nu au votat:

Oamenii au puterea, poporul poate decide atunci când lucrurile nu merg bine într-o societate, o schimbare de direcţie”.

„Chiar dacă Dragnea nu mai este liderul PSD, PNL continuă lupta cu felul de a face politică al PSD, cu pesedismul. Nu a fost retezat decât un cap al balaurului, PSD este în continuare un pericol pentru democraţia românească şi pentru destinul euroatlantic al României”, a conchis liderul liberal.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO