Opozitia s-a razgandit. Nu mai vrea alegeri locale in acelasi timp cu cele parlamentare

29-08-2011 18:26

Alegeri locale in toamna anului viitor, odata cu cele parlamentare! Iata ce-si doresc democrat-liberalii. Desi, initial, liderii opozitiei au agreat ideea comasarii alegerilor, astazi au respins-o categoric.

In plus, cer sa fie organizate cat mai rapid alegeri parlamentare anticipate, de care PDL nici nu vrea sa auda.

Planul pus la cale de coalitia de guvernare este ca alegerile locale din vara anului viitor sa fie mutate in toamna, odata cu cele parlamentare. Astfel, romanii si-ar alege primarii, consilierii locali si parlamentarii in acelasi timp.

Dar ideea nu-i incanta si pe liderii opozitiei.

"Sunt tipuri de alegeri diferite, sunt campanii diferite, sunt mize diferite pentru alegatori, iar comasarea, amestecarea lor sub orice pretext, inclusiv cel populist al economiei financiare, este respinsa categoric de catre noi." - a declarat Crin Antonescu, presedintele PNL.

Asta dupa ce, in urma cu cateva zile, presedintele PSD Victor Ponta spunea ca ar fi de accord cu propunerea, dar cu o conditie: parlamentarele sa se desfasoare in vara, odata cu localele, si nu invers. In plus, liderii USL cer organizarea urgenta de alegeri legislative anticipate.

"Sigur ca pentru ei alegerile la termen sunt un mic cosmar pentru ca in momentul ala vor realiza ca marele lor proiect politic este de fapt un mare fas" - a spus si Sever Voinescu, purtatorul de cuvant al PDL.

Liderii democrat liberali intentioneaza sa modifice legislatia electorala in Parlament, astfel incat la anul alegerile sa poata fi comasate. 

Tags: alegeri, pdl, pnl, psd, usl,


VIDEO PROTVPLUS.RO