Olguţa Vasilescu: ”Iohannis doreşte neapărat să blocheze PSD-ul. A declanșat o vânătoare”

Lia Olguta Vasilescu
Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru al Muncii Olguţa Vasilescu consideră că preşedintele Iohannis "doreşte neapărat să blocheze PSD-ul" şi nu respectă deciziile CCR prin refuzul de a o numi pe ea ministru al Dezvoltării şi pe Mircea Drăghici la Transporturi.

"Cred că doreşte neapărat să blocheze PSD-ul şi văd că a declanşat o vânătoare şi împotriva unor oameni pe care-i consideră probabil PSD-işti. (...) Cu certitudine cred că astăzi avem cu toţii dovada că preşedintele Klaus Iohannis nu dă doi bani pe Constituţia României, pe deciziile Curţii Constituţionale", a afirmat vineri seara Olguţa Vasilescu, potrivit România TV, conform Agerpres.

În opinia sa, preşedintele Iohannis nu are niciun drept să respingă a doua propunere de ministru deoarece "este clar că nu există niciun motiv de legalitate".

"Care sunt motivele pentru care noi nu putem face parte din Guvern? Nu este problema că nu face Olguţa Vasilescu parte din Guvern, că nu a început guvernarea în România cu Olguţa Vasilescu şi nici nu se termină cu ea, dar totuşi vorbim despre un partid care a câştigat alegerile, au stabilit în CEx care sunt persoanele ce trebuie să reprezinte în actul de guvernare, iar preşedintele Klaus Iohannis nu are niciun drept să respingă a doua propunere. (...) Nu ştiu dacă este o interpretare greşită (a deciziei CCR - n.r.) sau i se pare, pur şi simplu, maculatură domnului Iohannis, ca să nu mă exprim mult mai plastic şi nu ştiu pe cine încurc şi eu, şi Mircea Drăghici să ajungem în aceste posturi. Pe domnul Iohannis, pe cineva din anturajul domnului Iohannis, pentru că este clar că nu există niciun motiv de legalitate, singura variantă în care ar putea să ne respingă", a spus Olguţa Vasilescu, potrivit România TV.

Ea consideră că preşedintele "dă lecţii despre statul de drept", dar, în schimb, nu aplică o decizie a CCR.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

"I se pare decizia Curţii Constituţionale simplă maculatură, altfel nu înţeleg de ce nu o pune de îndată în aplicare, aşa cum sună şi decizia Curţii. Am ajuns în situaţia în care preşedintele statului, care ne dă lecţii despre statul de drept, nu aplică o decizie a celei mai înalte instanţe din România", a mai spus Olguţa Vasilescu.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că preşedintele Klaus Iohannis i-a comunicat, fără nicio explicaţie, că nu va da curs celor două propuneri de miniştri la Transporturi şi, respectiv, Dezvoltare Regională, ea susţinând că acest lucru arată că şeful statului doreşte de fapt blocarea activităţii Guvernului. Ea a subliniat că România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene cu o situaţie de blocaj, la două ministere importante.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Olguţa Vasilescu, despre faptul că soția președintelui nu s-a prezentat la DNA
Olguţa Vasilescu, despre faptul că soția președintelui nu s-a prezentat la DNA

Fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu susţine că în România s-a creat "un precedent periculos" în momentul în care soţia şefului statului nu s-a prezentat la DNA.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.