Dragnea, la finalul ședinței coaliției: „O creștere de 27% pe toată administrația locală”


Ultimul update: Miercuri 06 Februarie 2019 19:03
Data publicarii: Miercuri 06 Februarie 2019 17:56
Categorie: Stiri Politice

O nouă şedinţă a coaliţiei de guvernare pe tema bugetului de stat pe acest an a avut loc, miercuri, la Palatul Parlamentului.

UPDATE 18.10: Șeful PSD, Liviu Dragnea, a făcut declarații la finalul ședinței. În tot acest timp, un protestatar striga mesaje către șeful PSD, întrebându-l dacă „a furat bani.”

Despre discuțiile cu primarii: I-am ascultat, le-am spus că în discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții Guvernului, cu colegii din Parlament și cu dl. Tăriceanu, sunt asigurări că vor avea cel puțin bugetele de anul trecut. O mare parte din municipii vor avea venutiru mai mari, iar la județe și la comune, veniturile vor fi substanțial mai mari. Este o creștere de 27% pe toată administrația locală, din cote defalcate din impozitul venit și din TVA, care va venit către administrația locală, față de anii precedenți.”

În ceea ce privește proiectul inițial de pe site-ul Ministerului Fianțelor, Dragnea a precizat că „vor fi ceva modificări.”

„Va suplimenta de la bugetul de stat acolo unde un municipiu, o localitate nu poate acoperi creșterea cotei. Deci se mărește cota care rămâne la localitate la 60%, se pune și cu... În sfârșit, Guvernul va aloca sumele pentru o localitate sau un județ dacă sarcinile pe care le primește le... nu le acoperă.”

„La CJ am înțeles că vor merge cu 450 lei/locuitor, ca să fie o limită minimă și, la localități, însoțitorii persoanelor cu handicap. La Primăria Capitalei, le-am spus colegilor din București, din punctul meu de vedere, trebuie să se ducă la o întâlnire toți primarii de sectoare și doamna primar general mâine (n.r – joi), la Ministerul de Finanțe. Pe mine mă interesa ca bugetul pentru toată Capitala să crească – și crește, iar cum se împart banii între Primăria Capitalei și primăriile de sectoare, trebuie să decidă ei 7: cu atribuții, cu competențe, cu proiecte. Eu zic să mai facă o întâlnire și să hotărască. Eu zic să decidă ei și noi așa vom aproba în Parlament.”

„Alocările se vor face din TVA.”

TVA-ul va fi majorat? „Nu e nicio cotă de 20%. Va fi majorată suma cu cât e nevoie, să se acopere cheltuielile, dar multe municipii au creșteri. La Brașov, cu toate cheltuielile sociale și cu creșterile, rămân în plus cu 64 de lei, la Cluj 100 milioane de lei. Creșterile sunt foarte mari.”

„Banii Bucureștiului să îi împartă primarii de sectoare cu doamna primar. Nu le ia nimeni banii din București. Tot impozitul pe venit rămâne la București.”

Când vom avea Legea bugetului în Guvern și în Parlament? „Vineri va fi la Guvern, după care vine la Parlament.”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a venit la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, urmând să continue discuţiile pe marginea proiectului de buget pe 2019, relatează Agerpres

Liderii coaliţiei de guvernare au avut discuţii şi luni şi marţi pe tema bugetului de stat pe 2019.

În principal, s-a discutat problema alocărilor bugetare pentru comunităţile locale, în contextul în care săptămâna trecută Asociaţia Municipiilor din România a respins categoric propunerile Ministerului Finanţelor Publice privind preluarea integrală a unor categorii de cheltuieli descentralizate şi a solicitat Executivului să asume integral de la bugetul de stat cheltuielile privind protecţia copilului şi a persoanelor cu dizabilităţi, conform programului de guvernare.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO
Alina Gologan este desemnată câștigătoarea celui mai tare show de cooking din România

03:28
Alina și Cezar față în față în bătălia pentru marele premiu. Ce plating-uri au prezentat în fața chefilor

04:05
Cezar Marin față în față cu chefii . Ce au spus chefii despre farfuria sa

01:06
Alina Gologan și farfuria ei de tartar de somon. Cum s-a descurcat

01:24
Ionuț pierde bătălia MasterChef și iese din concurs

00:53
Alina, Cezar și Ionuț față în față în finala MasterChef. Au de gătit patru feluri de mâncare

02:05
FINALA MASTERCHEF: Moment emoționant - Cei trei finaliști sunt susținuți de familie

04:20
Echipa României, premiată pentru "Cele mai bune praline" la Concursul Mondial de Patiserie, Gelaterie și Ciocolaterie

11:44
Mihai Trăistariu, între celebritate și austeritate

Mihai Trăistariu: "Este o bătălie cruntă, am făcut acele poze pentru că nu mă mai auzeam"


13:42
Mihai Bobonete împreună cu gașca din Las Fierbinți, despre viața din spatele celebrității

Bobonete: "Celebritatea nu m-a luat prin surprindere, eram pregătit"


14:09