O cruce de 25 de metri si cu 40 de becuri ar putea fi montata in centrul Capitalei. Proiectul a fost adoptat de senatori

Ultima actualizare: 27-09-2015 07:29

O cruce de peste 20 de metri ar putea rasari chiar in centrul capitalei, in rond la Universitate. Senatorii au adoptat un proiect de lege de condamnare a totalitarismului comunist, care prevede printre altele si amplasarea acestei constructii.

Ideea iesita din comun ii apartine senatorului Sorin Iliesiu. Politicianul si-a imaginat in rondul de la universitate o cruce din otel inalta de 20-25 de metri, pe care sa fie montate 40 de becuri.

Luminile vor ramane aprinse zi si noapte in memoria victimelor iar crucea va fi flancata de drapele nationale.

Iliesiu sustine ca acest monument va imita Crucea Eroilor Neamului de pe Muntele Caraiman. Iar ca simbol crucea ar trebui sa ne aminteasca lupta anticomunism, adauga parlamentarul.

Legea lui Iliesiu merge acum si la Camera Deputatilor pentru dezbatere si vot. Ultimul cuvant il va avea insa Presedintele Iohanis care va decide daca o promulga. Daca va fi aprobata legea, monumentul ar urma sa fie inaugurat anul viitor pe 9 iunie, de Ziua Eroilor, care coincide cu Inaltarea Domunul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO