Guvernul Ponta 2.0. Lista posibililor viitori ministri dupa negocierile din cadrul USL

Ultima actualizare: 20-12-2012 07:12

Stim numele premierului, dar lista cabinetului sau ramane deschisa, pentru ca negocierile din interiorul Uniunii Social Liberale nu s-au incheiat. Cel mai probabil, joi, vom afla numele ministrilor.

Niciunul nu va fi insa de la UDMR, pentru ca maghiarii nu au fost acceptati la guvernare si au anuntat ca intra in opozitie.

A fost ziua negocierilor dure intre liderii principalelor partide politice din Romania. Marul discordiei l-a constituit UDMR, care ar fi dorit sa intre la guvernare la invitatia premierului Victor Ponta, insa PNL nu a fost de acord.

"Decizia finala a fost ca UDMR sa nu faca parte din Guvern. Imi mentin decizia privind colaborarea cu UDMR ca unic reprezentant politic al minoritatii maghiare", a declarat Ponta.

In aceste conditii liderul UDMR Kelemen Hunor a anuntat ca maghiarii vor vota impotriva investirii noului Cabinet.

Victor Ponta a anuntat ca joi lista ministrilor din cabinetul sau va fi gata. Potrivit unor surse apropiate USL, noul guvern i-ar putea avea ca vicepremieri pe Liviu Dragnea, Daniel Chitoiu si Gabriel Oprea.

Ministerul de Interne i-ar reveni secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, iar Administratia liberalului Radu Stroe. Pentru Aparare este in carti Mircea Dusa, actualul sef de la Interne.

Finantele se impart in doua: Buget, la care ministru ar putea fi social-democratul Liviu Voinea si Politica Monetara, unde este vizat liberalul Daniel Chitoiu.

Actualul minister al Economiei ar putea fi impartit in trei: Energie, Comert si Mediu de Afaceri. La energie ar putea ajunge Iulian Iancu de la PSD sau liberalul Varujan Vosganian.

Sanatatea ar putea ramane la Raed Arafat, insa si numele lui Eugen Nicolescu si Nicolae Banicioiu sunt luate in calcul.

Transporturile ar merge pe mana liberalului Relu Fenechiu, iar ministerul Muncii i-ar reveni social-democratului Alexandru Cordos.

La un minister al Marilor Proiecte ar putea fi numit Dan Sova, iar la Fonduri Europene, europarlamentarul PNL Ramona Manescu sau Eugen Teodorovici, actualul consilier al premierului.

Eduard Hellvig ar primi Ministerul Turismului, iar Liviu Pop ar ramane ministru pentru Dialog Social.

Sunt si ministri care si-ar putea pastra portofoliile. Titus Corlatean la Externe, Daniel Constantin la Agricultura, Rovana Plumb, la Mediu, Ecaterina Andronescu la Educatie, Mona Pivniceru la Justitie si Puiu Hasotti la Cultura.

Iata lista posibililor viitori ministri, conform unor surse politice:

Transporturi - Relu Fenechiu
Sanatate - Raed Arafat / Nicolae Banicioiu
Finante + vicepremier - Daniel Chitoiu
Turism - Eduard Hellvig
MAI - Liviu Dragnea
MAPN - Mircea Dusa
Muncii - Alexandru Cordos
Sportului - Carmen Tocala / Alin Petrache
Energie - Iulian Iancu
Educatie - Ecaterina Andronescu
Mediu - Rovana Plumb
Dialog Social - Liviu Pop
Relatia cu Parlamentul - Dan Sova
Fonduri Europene - Ramona Manescu
MAE - Titus Corlatean
Justitie - Mona Pivniceru
Comunicatii - Dan Nica
Agricultura - Daniel Constantin
Ministerul Marilor Proiecte - Dan Sova
Culturii - Puiu Hasotti
Buget - Liviu Voinea

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO