Numarul 3 din stat ar putea fi inlocuit pe 7 iunie, pe ascuns. Planul de revocare a lui Zgonea

Dată publicare: 01-06-2016 20:42
Dată actualizare: 04-06-2016 15:44


Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor

Surse parlamentare afirma ca joi, 7 iunie, va avea loc o sedinta a Birourilor Permanente Reunite in care se va discuta revocarea de la conducerea Camerei Deputatilor a lui Valeriu Zgonea.

Potrivit News.ro, pe ordinea de zi a sedintei de joi, care va avea loc in jurul orei 14.00, este inclus si un punct privind decizia Comisiei pentru statut de interpretare a articolului 32 din Statutului parlamentarilor, prin care retragerea sprijinului politic pentru un parlamentar ar duce automat la pierderea functiei obtinuta prin sprijin politic, inclusiv cea de presedinte al unei Camere. Astfel, PSD doreste ca printr-o decizie a conducerii Camerei Deputatilor si a Senatului sa se ia act de faptul ca Valeriu Zgonea a pierdut functia de presedinte al Camerei Deputatilor, fara sa mai fie nevoie ca procedurile regulamentare de revocare din functie sa fie initiate.

Teoretic, revocarea urma sa fie facuta abia pe 7 iunie, dupa alegerile locale. Inclusiv Liviu Dragnea a confirmat aceasta data, spunand ca "nu crapa Parlamentul daca mai sta acolo pana pe 7".

Potrivit unor surse parlamentare, decizia convocarii acestei sedinte a apartinut grupului PSD si a fost luata cu sprijinul presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu. Acesta l-a informat pe Valeriu Zgonea de solicitarea de convocare a sedintei, insa nu s-a ajuns la un acord privind organizarea acesteia, avand in vedere ca presedintele Camerei a cerut ca pe ordinea de zi sa se afle si alte puncte, amanate in ultimele saptamani de campanie electorala.

In aceste conditii, parlamentarii PSD au solicitat convocarea conducerii Parlamentului potrivit unui articol al Regulamentului care prevede ca patru deputati si cinci senatori din Birourile Permanente pot cere aceasta sedinta si fara acordul presedintilor celor doua Camere. Potrivit unor surse parlamentare, cererea nu a fost insa semnata de numarul necesar de parlamentari. Cu toate acestea, sedinta Birourilor Permanente Reunite va avea loc joi.

Valeriu Zgonea a fost exclus din PSD in 27 aprilie iar pe 17 mai regulamentul Camerei Deputatilor a fost in sedinta Comisiei de specialitate. Liberalii nu au fost de acord cu modificarile si au spusca acestea compromit stabilitatea functionarii Camerei. Ei au anuntat ca iau chiar in calcul varianta de a cere control de constitutionalitate pe modificarile Regulamentului.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO