Noul Cabinet va avea 19 ministere si patru posturi de ministru delegat

15-12-2008 00:00

Guvern

Guvernul PDL-PSD va avea 23 de portofolii ministeriale, dintre care patru de ministru delegat, carora li se vor adauga postul de premier si un post de vicepremier, potrivit anexei la Regulamentul de functionare a coalitiei celor doua formatiuni.

Astfel, Guvernul va avea posturile de ministru delegat pentru buget, ministru delegat pentu uactivitatea de cercetare, ministru delegat pentru reforma administrativa si ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul.

Noul Cabinet va avea 19 ministere:
 Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Energiei, Industriei si Resurselor, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Agriculturii, (Padurilor) si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ministerul Sanatatii, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Imfrastructurii si Transporturilor, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Mediului (si Padurilor).

De asemenea, noul Guvern va avea in componenta sa si urmatoarele portofolii: Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Turismului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Ministerul Comertului, IMM-urilor si Mediului de Afaceri, Ministerul Justitiei si Reformei Legislative, Ministerul pentru Afaceri Europene.

Dintre cele 23 de portofolii, PSD va avea unul in plus fata de PDL. PSD si PDL au stabilit, prin "Regulamentul privind functionarea colitiei la nivel central si local", modalitatea de constituire si functionare a Guvernului.

Astfel, potrivit documentului citat, Executivul va cuprinde un post de vice-prim-ministru care va reveni partii care nu detine functia de prim-ministru.

Partea care nu detine functia de prim-ministru are drept de prima optiune pentru una dintre celelalte functii de membru al Guvernului, se mai arata in document.

Sursa: Pro TV

Tags: guvern, pdl, psd, ministere,


VIDEO PROTVPLUS.RO