Nicolicea vrea să propună o lege care îl are drept țintă pe președintele Iohannis

05-01-2019 15:53


Eugen Nicolicea

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a anunțat că va propune conducerii PSD o iniţiativă legislativă care să introducă termene de aplicare a deciziilor Curții Constituționale și să explice sintagmele hotărârilor Curţii.

Măsurile anunțate de Nicolicea vin după ce președintele Klaus Iohannis i-a ținut în șah pe liderii PSD și a amânat de mai multe ori luarea unor decizii legate de remanierea unor miniștri.

”În decizia Curţii, Curtea Constituţională a spus că instituirea unor termene sunt la latitudinea Parlamentului, termene în care să se execute spre exemplu remanierea cu tot ceea ce implică ea, adică vacantare de loc, respectiv numirea de miniştri. Deci în consens cu decizia Curţii evident că se vor institui termene în care preşedintele trebuie să reacţioneze, pentru că în momentul de faţă a întârziat o astfel de chestiune vreo 40 şi ceva de zile, fiindcă nu s-a terminat.

Deci asta înseamnă instituirea unor termene. După care evident că trebuie să avem, acolo unde avem termene prevăzute sau expresii care se referă la termene, în sensul de timp, am văzut că au fost încălcate de preşedinte, probabil invocând că nu le-a înţeles”, a afirmat Eugen Nicolicea, sâmbătă, pentru Mediafax.

Oficial, ministerul Dezvoltării și cel al Transporturilor au rămas fără șefi, de joi seara, când președintele a semnat decretele de revocare din funcție pentru Paul Stănescu și Lucian Șova.

Cât despre înlocuitori, președintele a anunțat că până la mijocul săptămânii viitoare, Guvernul va fi înștiințat de ce nu este de acord cu cele două propuneri avansate deja.

"Nu am formulat încă un răspuns de refuz, fiindcă asta va fi, voi refuza propunerile înaintate de prim-ministru, fiindcă aici avem şi argumente de legalitate, dar avem şi argumente de oportunitate. Echipa mea lucrează la această analiză, însă până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicităţii inclusiv motivele pentru care voi refuza propunerile făcute de prim-ministru", a spus, vineri, şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Sursa: Mediafax/PROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO