Nicolae Hurduc, propus ministru al Cercetării: Sună interesant, că venim dintr-o lume paralelă din viitor

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Nicolae Hurduc, propus pentru funcția de ministru al Cercetării, a declarat într-un interviu acordat unui ziar local că îi este greu să creadă că omul se trage din maimuță.

De asemenea, Hurduc, care este profesor universitar, spune că i se pare mai interesantă ideea că ”noi venim dintr-o lume paralelă din viitor”.

Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, o maşinărie atât de complexă, se trage din maimuţă. Eu nu accept aşa o idee oricât de oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluţionistă. Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor. Iar asta pentru că oamenii au nişte caracteristici, conştiinţa şi sufletul, iar până într-un punct le vedem la animale.” a spus Nicolae Hurduc pentru Ziarul de Iași.

De asemenea, profesorul Hurduc a criticat faptul că oamenii folosesc în exces rețelele de socializare, precum Facebook.

Eu chiar mă distrez de multe ori seara, plecând din Tudor Vladimirescu către casă, în autobuz cred că 80% dintre cei care sunt în autobuz stau şi butonează la telefoane sau vorbesc. „A, eu sunt acum în Bucşinescu, iar autobuzul virează la stânga”. Ce rost are să povesteşti astel de lucruri? Sau îţi faci o poză şi imediat îi dai drumul pe Facebook.

Iar Facebook este un instrument care poate fi folosit într-o manieră foarte interesantă, petnru că poate conecta persoane care nu s-ar fi întâlnit niciodată într-un spaţiu real, dar cu o condiţie: să faci ceea ce trebuie pe Facebook, nu să pierzi timpul. Este o aruncare în derizoriu a acestor tehnologii, iar acest lucru duce la o însingurare a individului.”

Mai trebuie spus că Nicolae Hurduc are pe contul personal de Facebook foarte multe fotografii, ceea ce arată că profesorul obișnuiește să folosească această rețea de socializare.

Iată doar câteva dintre aceste fotografii:

Profesorul universitar Nicolae Hurduc a fost propus ministru al Cercetării, a anunţat joi premierul Viorica Dăncilă. Potrivit şefei Guvernului, propunerea a fost trimisă preşedintelui Klaus Iohannis.

Întrebată ce îl recomandă pe profesorul universitar Nicolae Hurduc să fie ministru al Cercetării, premierul a răspuns: “Are o carieră vastă, are foarte multe lucrări, este un om care a dovedit de-a lungul carierei sale mult profesionalism, un CV foarte bun, un bun comunicator, un om care este implicat în absorbţia fondurilor europene şi acest lucru este foarte important pentru Ministerul Cercetării”.

Prof. univ. dr. ing. Nicolae Hurduc este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai reputaţi cercetători români în domeniul chimiei macromoleculare, având peste 150 de articole ISI publicate în reviste de specialitate, potrivit Agerpres. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO