Nicio instituție nu confirmă povestea ”tentativei de asasinat” a lui Dragnea, iar internetul îl ironizează

Dată publicare: 22-08-2018 19:17
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Liviu Dragnea susţine că anul trecut, în aprilie, ar fi fost ţinta unei tentative de asasinat. Liderul PSD a povestit că 4 străini, plătiţi de "o celebritate mondială", ar fi venit la Bucureşti să îl ucidă.

 

Numai că instituţiile abilitate susţin că nu există nicio informaţie despre aşa ceva, cu atât mai puţin un dosar penal. Opoziţia ironizează afirmaţiile şefului Camerei Deputaţilor, iar pe internet se fac sute de glume pe seama "tentativei de asasinat, asupra celui de-al treilea om în ierarhia statului român.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, susţine că s-a încercat eliminarea lui. Dar nu din punct de vedere politic, ci fizic. Potrivit Agerpres, şeful Camerei Deputaţilor a povestit că:

"Am avut anul trecut o tentativă (n.r. de asasinare), în aprilie. (...) Au venit patru străini în România, au fost cazaţi la Athenee Palace, din ceea ce mi s-a spus, şi au stat trei săptămâni aici. Mă rog, am scăpat, dar asta nu înseamnă că mi-am luat pază sau o să-mi iau pază".

Liviu Dragnea a mai spus că asasinii ar fi fost plătiţi de "un om foarte celebru în lume".

Pe de altă parte, SRI nu are atribuţii legale privind paza şi protecţia demnitarilor români şi nu a primit nicio sesizare oficială din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor în legătură cu o presupusă ameninţare la integritatea sa fizică, a comunicat purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Ministerul de Interne, prin Poliţia Română, a transmis că "faptele la care faceți referire intră în competența de cercetare și soluționare a unităților de parchet."

Doar că Parchetul General a anunţat că pe rolul instituţiei nu a fost înregistrat un asemenea caz, iar procurorul şef al DIICOT a declarat că "nu avem înregistrat un dosar cu o tentativă de omor vis a vis de ce a spus domnul Liviu Dragnea."

Contactat telefonic de Ştirile PRO TV, Liviu Dragnea a venit, miercuri, cu precizări suplimentare: ştia că ar fi existat un dosar, anul trecut, dar care a fost clasat. Oricum, a susţinut că el nu a făcut nicio plângere penală în urma presupuselor incidente. Cât despre tentativa de asasinat, liderul PSD a povestit că au existat două situaţii în care patru indivizi îmbrăcaţi în negru s-ar fi apropiat de el o dată într-un restaurant, şi altă dată pe o stradă din Capitală şi i-ar fi făcut gesturi pe care le-a perceput ca o ameninţare cu moartea.

Opoziţia susţine că tot ce a afirmat Liviu Dragnea este o minciună cap-coadă, menită să abată atenţia de la problemele guvernării.

Ludovic Orban: "Am sesizat Parchetul în privinţa lui Dragnea, dar cred că acum se impune o sesizare la Spitalul 9. Omul e rupt complet de realitate şi discursul lui pare un delir paranoic."

Pe internet, povestea a stârnit un val de glume. Unii şi-au imaginat cum arată cei patru asasini plătiţi de celebritatea mondială - de la personaje de desene animate şi până la eroi din filme de acţiune, iar alţii au scris comentarii ironice pe pagina hotelului la care - potrivit lui Dragnea - ar fi stat asasini.

Iar o fotografie a liderului PSD, pe care este scris mesajul "AM SCĂPAT LA MUSTAȚĂ", a devenit virală.


VIDEO PROTVPLUS.RO