Moţiunea de cenzură, depusă dar necitită. Planul prin care PSD vrea să salveze Guvernul


Ultimul update: Marti 01 Octombrie 2019 20:24
Data publicarii: Marti 01 Octombrie 2019 18:18
Categorie: Stiri Politice

Liberalii au depus moţiunea de cenzură marţi seară şi cred că Viorica Dăncilă nu va mai fi premier pentru mult timp.

Cel mult o săptămână ar mai rezista Dăncilă în fruntea Guvernului, potrivit calculelor PNL, însă liderii PSD fac tot posibilul să îi încurce,deşi se tem de trădări din propriul partid. Sunt deja aproape 240 de parlamentari care susţin moţiunea de cenzură, iar planul social democraţilor este să programeze votul într-o zi în care aleşii sunt plecaţi din Bucureşti.

Şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului a fost suspendată, marţi seara, din lipsă de cvorum.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a anunţat că, în aceste condiţii, nu a putut fi stabilit calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse de Opoziţie.

"Nu s-au putut întruni Birourile permanente pentru a lua hotărârile privind calendarul şi programul moţiunii. Mâine vom convoca din nou. Eu am crezut că este o grabă de a scăpa această ţară de pesedişti şi de acest guvern şi am constatat că cele cinci partide au lipsit de la şedinţă", a afirmat Marcel Ciolacu.

Planul PSD şi cel al Opoziţiei

 

După aproape o lună de negocieri, liberalii au reuşit să strângă aproape 240 de parlamentari care vor să o dea jos pe Viorica Dăncilă din fruntea Guvernului. Este pentru prima oară când PNL reuşeşte să mobilizeze toate partidele de Opoziţie pentru demiterea Guvernului, inclusiv câţiva membri PSD.

Luând în calcul toate semnăturile, opoziţia are peste 233 de voturi, suficient cât să treacă moţiunea de cenzură. Dar PSD susţine că nu există nicio şansă ca Viorica Dăncilă să fie demisă.

Liberalii şi au făcut planul şi pentru ziua votului astfel încât decizia să fie luată săptămâna viitoare, cel târziu miercuri.

Odată depusă moţiunea de cenzură, termenul maxim în care poate fi tranşat[ este de 8 zile. Ca să le încurce planurile liberalilor, social democraţii vor să programeze acest vot chiar în weekend, când majoritatea parlamentarilor sunt plecaţi din Bucureşti.

Liderii PSD se bazează pe sprijinul minorităţilor naţionale, dar şi pe cei excluşi din partidul lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Moţiunea de cenzură a fost depusă. Are cu 4 semnături mai mult decât ar fi necesare
Vești rele pentru Dăncilă. Doi deputați PSD demisionează din partid înainte de moțiune
Moțiunea de cenzură. Câți deputați și senatori și-ar dori un nou Guvern
VIDEO PROTVPLUS.RO