Mitinguri de protest organizate de PSD in tara

PSD

UPDATE - Peste 1.000 de simpatizanti ai PSD protestat impotriva masurilor anticriza luate de Guvernul Boc. Manifestatiile continua la Deva, in vreme ce la Suceava si Bistrita mitingurile s-au incheiat fara incidente.

BISTRITA

Sediul PDL din Bistriaa a fost pichetat timp de o ora de peste 100 de membri PSD, pensionari si sindicalisti. Protestatarii au afisat hartii imprimate cu mesajele "Jos Guvernul!", "Jos Basescu!", "Demisia", "Foamea ne paste!".

DEVA

Peste 100 de membri PSD picheteaza sediul PDL Hunedoara din Deva, afisand doua bannere negre pe care scrie, cu portocaliu, "Opriti genocidul social".

Citește și
Proteste
Sediul PDL din Constanta a fost bombardat cu oua
Războiul din Ucraina s-ar încheia în două săptămâni, dacă Occidentul şi-ar înceta sprijinul, susţine Moscova

La protest iau parte senatorul PSD Cosmin Nicula, deputatul Laurentiu Nistor, consilieri locali si judeteni ai partidului.

La actiune participa si cativa pensionari care poarta afise cu fotografiile celor cinci parlamentri PDL de Hunedoara, carora le cer sa voteze motiunea de cenzura.

Senatorul Cosmin Nicula a spus ca le-a cerut oamenilor sa aduca steaguri negre care sunt potrivite "pentru inmormantarea PDL", astfel ca protestatarii au patru asemenea steaguri.

Niciunul dintre membrii PDL nu se afla in sediu in momentul desfasurarii protestului, care este programat sa incheie la ora 12.00.

SUCEAVA

Peste 1.000 de persoane, membri si simpatizanti PSD au protestat in fata Palatului Administrativ din Suceava, unde au fluierat si au batut in tobe, ei aducand pe treptele institutiei galeti portocalii folosite in campania electorala, rupte, cu mesajul "Luati-va galetile inapoi".

Manifestantii, care s-au adunat in fata Palatului Adiministrativ din Suceava, unde isi au sediul Prefectura si Consiliul Judetean, au protestat fata de masurile de austeritate anuntate de Guvern, aducand la manifestatie tobe si goarne.

Protestatarii au fluierat, au batut in tobe si au scandat  "Jos Basescu", "Jos Boc", "Flutur mincinos".

Ei au avut pancarte cu mesaje precum : "Traiasca Partidul Democrat Liberal, in frunte cu maretii conducatori: Basescu, Flutur, Boc", "PDL la guvernare, atentie la buzunare".

Pe toate pancartele s-a regasit si mesajul "Stop Boc".

Vicepresedintele PSD Suceava Ovidiu Milici a citit in fata participantilor la protest o scrisoase deschisa catre presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc, in care reprezentantii PSD le atrag atentia ca sunt responsabili pentru actuala situatie economica a tarii.

De asemenea, liderii PSD Suceava au prezentat un document program in zece puncte, cu solutii pentru redresarea economica.

Manifestantii au aruncat in fata usii Palatului Administrativ galetile si plase portocalii folosite de PDL in campania electorala, iar pentru a sanctiona simbolic guvernarea actuala au ridicat cartonase rosii.

Presedintele Traian Basescu a trimis conducerii Parlamentului, joi, o scrisoare privind devansarea dezbaterii motiunii de cenzura, in conditiile in care data decisa de Parlament in acest sens este 15 iunie.

Seful statului a invocat prevederi constitutionale potrivit carora motiunile de cenzura se dezbat dupa trei zile de la prezentarea in plen.

Mircea Geoana a declarat, ulterior, ca cererea presedintelui nu este justificata.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, s-a declarat surpinsa de declaratia presedintelui Senatului, care a refuzat convocarea Birourilor Permanente, mentionand ca, prin decizia lui Geoana, nu se vor convoca Birouri reunite vineri, iar motiunea va fi votata marti.

Articol recomandat de sport.ro
OFICIAL Plecare definitivă de la FCSB! A semnat deja cu noua echipă
OFICIAL Plecare definitivă de la FCSB! A semnat deja cu noua echipă
Citește și...
Protest spontan la Uzina Vulcan din Bucuresti
Protest spontan la Uzina Vulcan din Bucuresti

Cateva sute de muncitori ai Uzinei Vulcan din Bucuresti participa la un protest spontan in interiorul cladirii, din cauza ca angajatorul nu le-a mai platit salariile.

Sediul PDL din Constanta a fost bombardat cu oua
Sediul PDL din Constanta a fost bombardat cu oua

Aproximativ 250 de sindicalisti din sanatate, politie si angajati in Portul Constanta au protestat in fata sediului organizatiei judetene Constanta a PDL, pentru a-i determina pe parlamentari sa voteze motiunea de cenzura.

Recomandări
Analist: Fotografia în care Joe Biden îl ține de braț pe Klaus Iohannis arată că discută ceva important
Analist: Fotografia în care Joe Biden îl ține de braț pe Klaus Iohannis arată că discută ceva important

"Ați depășit toate așteptările!" Asta i-a transmis Joe Biden lui Klaus Iohannis într-o discuție purtată la Casa Albă. Președintele american a lăudat relația bună și de durată cu România, cu atât mai importantă în contextul conflictului din Ucraina.

Starea lui Florin Piersic este stabilă, dar are o infecție generalizată în organism. De ce s-a făcut transferul la București
Starea lui Florin Piersic este stabilă, dar are o infecție generalizată în organism. De ce s-a făcut transferul la București

Adus de la Cluj cu un avion SMURD, îndrăgitul actor Florin Piersic are o infecție generalizată în organism. Potrivit medicilor, de la spitalul Matei Balș care îl îngrijesc acum, este în stare stabilă, iar o echipă multidisciplinară îl evaluează.

Adulții care lovesc sau umilesc copiii în grădinițe și școli vor risca închisoarea. Ce presupune legea intrată în vigoare
Adulții care lovesc sau umilesc copiii în grădinițe și școli vor risca închisoarea. Ce presupune legea intrată în vigoare

În țara în care încă se petrec numeroase abuzuri în grădinițe și școli, apare în sfârșit o completare a legii pentru protecția copilului, care interzice pedepsele corporale și umilirea celor mici.