Ministrul Muncii: Declaraţiile că nu sunt bani de pensii creează panică în sufletul bunicilor noştri

Ultima actualizare: 03-12-2018 14:04
Marius Budai
Agerpres

Noul ministru al Muncii, Marius Budăi, a condamnat declaraţiile făcute în spaţiul public, conform cărora Guvernul nu mai are bani pentru plata pensiilor, precizând că acestea pot induce temere în rândul pensionarilor.

"Condamn clar declaraţiile că nu sunt bani de pensii. Aceste declaraţii au fost făcute şi pe parcursul anului 2017 şi pe parcusul acestui an. Atunci când un părinte, un bunic de-al nostru, de-al dumneavoastră, se uită la televizor şi vede o autoritate a statului, fie că e parlamentar, fie că e director, fie că e membru în conducerea unui partid politic, îl ia ca pe o autoritate. În momentul ăla spune că, dacă autoritatea spune că nu au bani de pensii, atunci în sufletul omului se creează panică, nelinişte, de-aia eu condamn aceste declaraţii şi de-aia eu susţin că atâta timp cât PSD va fi la guvernare niciodată nu vor scădea pensiile şi le vom plăti la timp", a spus ministrul.

Întrebat ce motiv ar avea unele persoane să spună repetat că nu mai sunt bani de pensii, el a răspuns: "Cred că este o ipocrizie politică şi atât".

La rândul său, Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a dat asigurări recent că la buget sunt bani pentru salarii şi pensii, arătând că în ultimii doi ani veniturile statului au crescut cu aproape 25%.

"Veniturile totale la bugetul consolidat al statului în 2016 au fost de 228 de miliarde de lei. Veniturile, în 2018, după 11 luni, sunt de 260,2 miliarde lei, cu estimări de a depăşi încă 30 de miliarde în luna decembrie. Deci în total veniturile statului în doar doi ani de zile vor creşte cu aproximativ 25%. Asta şi datorită faptului că am preluat o economie în 2016 care avea 761 de miliarde de lei PIB-ul şi în decembrie vom încheia cu un PIB de 949 miliarde. Adică este cea mai mare creştere a unei economii din Uniunea Europeană - de 24,7%. Deci sunt bani", a declarat Darius Vâlcov, la România TV.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO