Mesajul lui Viktor Orban, în Transilvania. Ce a spus despre problemele dintre România și Ungaria


Ultimul update: Sambata 11 Mai 2019 08:18
Data publicarii: Sambata 11 Mai 2019 07:52
Categorie: Stiri Politice

Este nevoie de cooperare între națiuni, pentru a avea succes în Uniunea Europeană. Este mesajul primului ministru al Ungariei, care a făcut o vizită în Transilvania, cu ocazia summit-ului de la Sibiu.

Orban spune că există încă probleme în cooperarea dintre Ungaria și România, dar că acestea pot fi rezolvate.

Viktor Orban a ajuns vineri în judeţul Mureş, unde a participat la inagurarea fabricii de nutreţuri concentrate din Sânpaul, o investiţie româno-ungară cu o valoare de peste 15 milioane de euro. În acest context, Orban a vorbit despre importanţa cooperării între naţiuni.

Viktor Orban, premier Ungaria: "Şi dacă aceste popoare din Europa Centrală nu înţeleg că este nevoie de cooperare şi din punctul de vedere al investiţiilor, atunci degeaba am intrat în Uniunea Europeană, pentru că vom rămâne mereu la coadă. Este adevărat că suntem mult mai avansaţi în cooperarea cu Slovacia şi că suntem cumva rămaşi în urmă în cooperarea cu România, dar asta nu este un obstacol de netrecut."

O temă majoră în cooperarea Ungariei cu România este dezvoltarea infrastructurii. Autostrăzile şi o cale ferată rapidă ar fi cel mai important pas în dezvoltarea investiţiilor.

Orban Viktor, premier Ungaria: ”Avem discuţii serioase ca să înfiinţăm o linie de cale ferată cu adevărat europeană, de viteză sporită, lungă de 600 de kilometri, intre Bucureşti şi Budapesta, care vă va conecta la economia Europei centrale. Sunt lucruri mari, care par incredibile, dar cred că dacă am reuşit să ajungem la o cooperare cu sârbii pentru calea ferată dintre Belgrad şi Budapesta, nu văd de ce nu am reuşi şi cu românii."

Viktor Orban a subliniat că sunt multe firme din Ungaria care doresc să coopereze cu cele din România. Din Mureş, el a plecat în judeţul Harghita, unde a vizitat Academia de hochei din Carta, finanţată de Guvernul Ungariei, dar şi centrul de protecţie a copilului Sf. Laszlo din Sânsimion.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Premierul Ungariei: Relaţiile cu Slovacia şi Serbia sunt foarte bune, dar nu şi cu România
Traian Băsescu: ”Doi rătăciţi prin Europa. Dragnea şi Orban”. Mesajul fostului președinte
VIDEO PROTVPLUS.RO