Mesajul premierului pentru Parlament: Guvernul are instrumente pentru a face schimbari pentru care exista o rezistenta

Dacian Ciolos - Agerpres

Dacian Ciolos a afirmat ca Guvernul va solicita un vot Parlamentului pentru anumite legi, dar si ca "va trebui sa foloseasca anumite instrumente pentru a proceda la anumite schimbari pentru care exista o anumita rezistenta in clasa politica".

"Va trebui sa explicam ceea ce facem. Sper sa avem majoritate atunci cand va fi cazul sa solicitam un vot in Parlament pentru anumite legi, insa, pe de alta parte, sunt constient si de faptul ca Guvernul are anumite atributii si anumite instrumente directe de actiune, pe care va trebui sa le folosim si sa ni le asumam noi direct, ca si guvern, pentru a proceda la anumite schimbari pentru care, probabil, in unele cazuri, exista o anumita rezistenta in clasa politica", a afirmat, duminica, Ciolos la RRA.

El sustine ca Parlamentul are mai multa legitimitate decat are Guvernul, dar si acesta din urma este legitim tocmai prin votul de investitura acordat de Legislativ.

"Orice am spune despre ei, cei care sunt in Parlament sunt alesi de noi, sunt alesi de romani, nu de altcineva, nu de altii si, de ce sa nu o spun, din punct de vedere juridic, legal, si chiar politic, cei din Parlament au mai multa legitimitate formala decat am eu, pentru ca oamenii aceia au fost alesi, eu nu am fost ales, insa legitimitatea mai izvoraste tocmai din faptul ca eu am primit un vot in Parlament pentru a putea sa imi fac treaba. Nu spun asta doar ca sa fac placere cuiva. Eu sunt constient ca ceea ce va face acest Guvern nu poate sa faca si fara o consultare cu Parlamentul", a adaugat Ciolos.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Ce a declarat Dacian Ciolos despre poza de grup cu ministrii.
Ce a declarat Dacian Ciolos despre poza de grup cu ministrii. "Si pe mine m-a deranjat, o sa o refacem"

Premierul Dacian Ciolos a anuntat ca fotografia de grup cu membrii Cabinetului va fi refacuta, iar doamnele ministru vor avea loc in fata, in pofida regulilor de protocol.

Prioritatile stabilite de Dacian Ciolos pentru noul sau Guvern:
Prioritatile stabilite de Dacian Ciolos pentru noul sau Guvern: "Birocratia e prea mare, sufoca mediul privat"

Mediul privat de afaceri are nevoie de o birocratie care sa nu-l sugrume, iar lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue, a apreciat premierul Dacian Ciolos, intr-un interviu acordat Radio Romania Actualitati.

Masura luata de Dacian Ciolos, in urma atentatelor din Paris.
Masura luata de Dacian Ciolos, in urma atentatelor din Paris. "Este bine sa fim pregatiti"

Planul de actiuni sectoriale va fi finalizat si depus la Parlament impreuna cu bugetul pe anul 2016, a declarat prim-ministrul Dacian Ciolos sambata, intr-o conferinta de presa, la Palatul Victoria.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.