Maior, despre o candidatura la prezidentiale: Ca director al SRI, nu raspund la aceasta intrebare

05-12-2013 13:02

George Maior

Directorul SRI, George Maior, a declarat, joi, intrebat intr-o emisiune televizata daca s-a gandit la o candidatura la presedintie, ca in aceasta calitate de director al serviciului nu va raspunde niciodata la aceasta intrebare.

El a precizat ca va vorbi despre planurile de viitor dupa terminarea mandatului. Directorul SRI a mai aratat ca, in fruntea acestui serviciu, a incercat sa duca mai departe un program de reformare si transformare a SRI, dedicandu-se in intregime acestei activitati.

Maior a a afirmat ca sunt doua proiecte, unul finalizat deja in 2010, iar celalalt care are ca termen 2015, de adaptare a Serviciului la o lume cat mai complexa din punctul de vedere al riscurilor la adresa securitatii. "Energia, munca au fost dedicate acestei functii", a precizat George Maior, conform Mediafax, care citeaza B1TV.

Intrebat daca s-a gandit la o candidatura la presedintie, Maior a spus ca "nu este cazul" ca intr-un interviu cu directorul SRI sa raspunda la aceasta intrebare.

"Nu am facut-o niciodata si nu o voi face niciodata in calitate de director al SRI. Oamenii pot sa vorbeasca, nimeni nu ii opreste. in acesta calitate, eu nu raspund la aceasta intrebare.Nu este contextul pentru aceasta discutie, avand in vedere calitatea mea de director al SRI", a spus George Maior.

Intrebat cand va putea raspunde la aceasta intrebare, Maior a raspuns: "Cand nu voi mai fi directorul SRI", el adaugand ca atunci va raspunde si la alte intrebari legate de ramanerea sa in politica, in viata academica sau daca ramane intr-un loc in care sa transmita mai departe mesajul despre stat si societate pe care a incercat sa il promoveze de-a lungul timpului.

Solicitat sa precizeze cat timp crede ca ar mai putea ramane in fruntea Serviciului Roman de Informatii, George Maior a mentionat ca doreste sa isi indeplineasca acele proiecte pe care le-a inceput si a precizat ca nu vrea sa dea termene.

"In aceasta pozitie poti sa pleci foarte repede, daca se intampla o catastrofa, cu siguranta, sau poti sa stai foarte mult, daca gestionezi bine o situatie de securitate nationala", a spus George Maior.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO