Ludovic Orban: ”PNL susţine reluarea dezbaterilor pe legile justiţiei”

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 24 Octombrie 2018 17:26
Categorie: Politic

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a afirmat miercuri, la Palatul Cotroceni, că liberalii susţin reluarea dezbaterilor pe legile justiţiei.

 

"Partidul Naţional Liberal a prezentat preşedintelui României mandatul pe care l-am primit ca delegaţie din partea Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal (...): reluarea dezbaterilor pe legile justiţiei, pe Codul de procedură penală, pe Codul penal, iar în reluarea dezbaterilor să se ţină cont de recomandările formulate de Comisia de la Veneţia, de deciziile Curţii Constituţionale în privinţa Codului de procedură penală şi în privinţa Codului penal. De asemenea, să se ţină cont de toate tratatele la care România este parte, de obligaţiile internaţionale ale României, să se ţină cont de standardele care funcţionează în materie de organizare a justiţiei la nivelul Uniunii Europene şi, de asemenea, să existe o voinţă politică extrem de clară privind asigurarea independenţei justiţiei privind accesul neîngrădit al cetăţeanului la actul de justiţie, privind respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale", a declarat Ludovic Orban după consultările avute cu preşedintele Klaus Iohannis.

 

În opinia lui Orban, România este "într-un punct de cotitură".

"De doi ani, obsesia lui Dragnea de a scăpa de puşcărie şi obsesia ultraşilor din PSD şi ALDE de a controla justiţia şi de a opri lupta anticorupţie au făcut un rău imens României. Suntem pe punctul de a prelua Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. În funcţie de modul în care România îşi va exercita această funcţie de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, România va urma în continuare un destin european (...) Există riscul ca România să sufere şi ca cetăţenii români să fie sancţionaţi pentru prostiile şi pentru actele de rea-credinţă făcute împotriva României de către o majoritate grupată în jurul lui Dragnea. Este momentul ca partidele care compun majoritatea parlamentară să abandoneze susţinerea proiectului lui Dragnea, care este împotriva interesului general al României", a spus Orban.

Totodată, liderul PNL a precizat că este momentul ca, "pentru binele României", să fie început un proces de elaborare a unor legi ale justiţiei "care să stea în picioare".

"Cred că este momentul în care toţi cei care până astăzi au crezut că pot să calce în picioare tratatul Uniunii Europene, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, independenţa justiţiei, liberul acces al cetăţeanului la justiţie trebuie să se trezească şi să înţeleagă că, pentru binele României, trebuie să ne aşezăm la masă, să începem un proces de elaborare a unor legi care să stea în picioare, care să beneficieze de sprijin din partea societăţii şi care cu adevărat să permită domnia legii, să permită cu adevărat apărarea cetăţeanului român de către sistemul de justiţie", a mai afirmat Orban.

 

Tăriceanu: Trebuie să cădem de acord asupra unei definiţii a ceea ce înseamnă statul de drept
Tăriceanu: Trebuie să cădem de acord asupra unei definiţii a ceea ce înseamnă statul de drept
VIDEO PROTVPLUS.RO
Liviu Dragnea
USR, după OUG anunţată de Toader: Dragnea "scapă de condamnarea în dosarul Referendumul"
Răspunsul ministrului Energiei, Anton Anton, la o întrebare incomodă: ”Alo? Nu vă mai aud”
Ponta: În 2019 e cea mai gravă corupţie din '95 încoace. Se fură cu ordonanţa de urgenţă
Eugen Nicolicea, scuipat și înjurat de un protestatar. Codrin Ștefănescu a fost insultat
Ministrul Mediului, noi precizări despre „taxa auto”. Ce spune despre formula de calcul
Ministrul Mediului: Cred că în februarie vom putea să adoptăm bugetul în Parlament
Rovana Plumb
Rovana Plumb: România este pregătită să facă faţă oricărui scenariu în cazul Brexit
Viorica Dăncilă s-a întâlnit în Israel cu Benjamin Netanyahu
Toni Greblă: Probabil vom trimite la Cotroceni cazierul Olguţei Vasilescu
Ponta, despre scandalul energetic: ALDE şi PSD au numit proşti şi hoţi
Corina Creţu şi-a anunţat oficial candidatura la alegerile europarlamentare
Klaus Iohannis a respins a 3-a oară numele propuse de Dăncilă la Transporturi și Dezvoltare