Ludovic Orban: ”PNL susţine reluarea dezbaterilor pe legile justiţiei”

Dată publicare: 24-10-2018 17:26
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a afirmat miercuri, la Palatul Cotroceni, că liberalii susţin reluarea dezbaterilor pe legile justiţiei.

 

"Partidul Naţional Liberal a prezentat preşedintelui României mandatul pe care l-am primit ca delegaţie din partea Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal (...): reluarea dezbaterilor pe legile justiţiei, pe Codul de procedură penală, pe Codul penal, iar în reluarea dezbaterilor să se ţină cont de recomandările formulate de Comisia de la Veneţia, de deciziile Curţii Constituţionale în privinţa Codului de procedură penală şi în privinţa Codului penal. De asemenea, să se ţină cont de toate tratatele la care România este parte, de obligaţiile internaţionale ale României, să se ţină cont de standardele care funcţionează în materie de organizare a justiţiei la nivelul Uniunii Europene şi, de asemenea, să existe o voinţă politică extrem de clară privind asigurarea independenţei justiţiei privind accesul neîngrădit al cetăţeanului la actul de justiţie, privind respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale", a declarat Ludovic Orban după consultările avute cu preşedintele Klaus Iohannis.

 

În opinia lui Orban, România este "într-un punct de cotitură".

"De doi ani, obsesia lui Dragnea de a scăpa de puşcărie şi obsesia ultraşilor din PSD şi ALDE de a controla justiţia şi de a opri lupta anticorupţie au făcut un rău imens României. Suntem pe punctul de a prelua Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. În funcţie de modul în care România îşi va exercita această funcţie de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, România va urma în continuare un destin european (...) Există riscul ca România să sufere şi ca cetăţenii români să fie sancţionaţi pentru prostiile şi pentru actele de rea-credinţă făcute împotriva României de către o majoritate grupată în jurul lui Dragnea. Este momentul ca partidele care compun majoritatea parlamentară să abandoneze susţinerea proiectului lui Dragnea, care este împotriva interesului general al României", a spus Orban.

Totodată, liderul PNL a precizat că este momentul ca, "pentru binele României", să fie început un proces de elaborare a unor legi ale justiţiei "care să stea în picioare".

"Cred că este momentul în care toţi cei care până astăzi au crezut că pot să calce în picioare tratatul Uniunii Europene, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, independenţa justiţiei, liberul acces al cetăţeanului la justiţie trebuie să se trezească şi să înţeleagă că, pentru binele României, trebuie să ne aşezăm la masă, să începem un proces de elaborare a unor legi care să stea în picioare, care să beneficieze de sprijin din partea societăţii şi care cu adevărat să permită domnia legii, să permită cu adevărat apărarea cetăţeanului român de către sistemul de justiţie", a mai afirmat Orban.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO