Motivul pentru care fostul premier Mihai Tudose a demisionat din Pro România

Ultima actualizare: 02-12-2019 20:15

După o lungă perioadă în care l-a criticat dur pe Victor Ponta, Mihai Tudose a părăsit partidul fondat de fostul premier. Tudose l-a acuzat în mai multe rânduri pe Victor Ponta că are şcoala lui Dragnea şi că se poartă ca un lider unic.

„Să plece", i-a cerut Ponta în mai multe rânduri şi l-a acuzat de trădare. Scandalul dintre cei doi a culminat în urmă cu o lună, când mai mulţi parlamentari apropiaţi de Tudose şi colegi de partid au votat guvernul condus de Ludovic Orban.

Fără prea multe detalii, Mihai Tudose a anunţat pe pagina sa de socializare că pleacă din partidul lui Victor Ponta.

"Subsemnatul Tudose Mihai vă rog să luați act de demisia mea din calitate de membru PRO România. Motivele acestui act și anume totalul dezacord cu deciziile conducerii centrale fiind de notorietate nu le mai detaliez", se arată în textul demisiei care a fost depusă la Pro România Brăila.

 

 

Mihai Tudose a intrat în conflict deschis cu Victor Ponta după ce l-a acuzat pe acesta ca a negociat pe ascuns cu şeful statului. De altfel, mai mulţi parlamentari pro românia au suspectat că, în discuţii purtate la palatul Cotroceni, Ponta ar fi promis sprijin pentru guvernul orban dacă ar fi primit în schimb postul de comisar european, pentru Corina Creţu. Ponta a negat acuzaţiile, iar despre plecarea colegului său nu a vrut să vorbească.

Victor Ponta, preşedinte PRO România: "Având în vedere că azi s-a certat cu mine că nu am votat guvernul Orban, cred că azi se înscrie în PSD, suntem 27. Cum adică cu cine mai rămânem? Rămân io"

Conflictul din interiorul PRO România a culminat în urmă cu o lună când şapte dintre aleşii partidului au încălcat decizia lui Ponta şi au votat cabinetul Orban. O parte dintre aceştia erau apropiaţi de Mihai Tudose şi au primit între timp oferte pentru a se alătura PNL.

Cât despre Mihai Tudose, acesta nu a spus încă dacă se alătura PSD. Potrivit unor surse, a avut aseară o discuţie informală cu liderii interimari ai social-democraţilor.

Mihai Tudose este în prezent europarlamentar.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!