Mircea Drăghici, pus sub acuzare de DNA. Ar fi vrut să își ia o vilă din banii partidului


Ultimul update: Marti 02 Aprilie 2019 19:20
Data publicarii: Marti 02 Aprilie 2019 16:31
Categorie: Stiri Politice
Liviu Dragnea, Mircea Draghici

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de trezorierul PSD, Mircea Drăghici, care este acuzat că a folosit subvențiile în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.

Potrivit unui comunicat al DNA, Drăghici este acuzat de delapidare, după ce și-ar fi însușit suma de 380.000 euro.

Procurorii spun că trezorierul ar fi delapidat acești bani prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, având un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenită din subvenții în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parțială în proporție de peste 2/3 a unui imobil.

”Concret, suspectul îndeplinește funcția de trezorier al unui partid, exercitând, în această calitate, atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și sumelor de bani provenite din fonduri publice sau private.

În exercitarea funcției de trezorier, în cursul lunii februarie 2018, suspectul împreună cu o persoană din familie, a negociat și a convenit să achiziționeze, de la un vânzător, un imobil având o valoare de circulație de peste 500.000 euro, pe care să-l achite, în parte, cu sume de bani pe care le gestiona în calitate de trezorier, și în parte, cu fonduri proprii.

Promisiunea de vânzare cumpărare dintre proprietarul imobilului și persoana din familia suspectului, dar și contractul de închiriere dintre același proprietar și formațiunea politică s-au încheiat in aceeași zi, 15.02.2018, pentru același imobil.
Contractul de închiriere fusese încheiat pentru o perioadă de 10 ani ( începând cu data de 01.03.2018 până la 01.03.2029), valoarea totală a chiriei fiind de 380.000 euro ce urma să fie achitată după cum urmează: suma de 38.000 euro în termen de 5 zile, iar restul sumei în tranșe de cel puțin 19.000 euro pe lună timp de 18 luni.

În realitate, întreaga contravaloare a contractului a fost achitată în avans, într-un interval de timp de 5 luni din sume de bani provenite din subvenția acordată formațiunii politice în baza Legii nr. 334/2006, privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.

După declanșarea controlului de către Autoritatea Electorală Permanentă cu privire la utilizarea subvențiilor de formațiunea politică în cadrul căreia suspectul îndeplinea funcția de trezorier, a fost reziliat contractul de închiriere, precum și promisiunea de vânzare-cumpărare și restituite sumele de bani încasate cu titlu de chirie și pentru achiziționarea imobilului.”  - se arata în comunicatul DNA.â

Mircea Drăghici, susținut de PSD la Autoritatea Electorală și în Guvern

În februarie, Mircea Drăghici urma să fie propus de PSD pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, potrivit unei decizii luate de social-democraţi într-o şedinţă a Comitetului Executiv Național.

Apoi, PSD a renunţat să îl propună pe Mircea Drăghici la conducerea AEP.

Liviu Dragnea a anunţat că Mircea Drăghici “a fost rugat să rămână în continuare în partid pentru a coordona campaniile electorale ale PSD” şi a acceptat să renunţe la candidatura la conducerea AEP.

De asemenea, PSD l-a propus pe Mircea Drăghici pentru funcția de ministru al Transporturilor, în Guvernul condus de premierul Viorica Dăncilă, însă președintele Klaus Iohannis a refuzat să accepte nominalizarea.

FULLSCREEN
Mircea Drăghici, pus sub acuzare de DNA. Ar fi vrut să își ia o vilă din banii partidului
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO