Liviu Negoita: Ma intereseaza prea putin daca e socata Monica Macovei si ce cere Monica Macovei

17-06-2013 13:09

Liviu Negoita

Prim-vicepresedintele PDL Liviu Negoita a declarat, luni, intrebat in legatura cu afirmatiile Monicai Macovei referitoare la declaratia lui Vasile Blaga din China, ca il intereseaza prea putin daca aceasta este socata.

"Ma intereseaza prea putin daca e socata Monica Macovei si ce cere Monica Macovei", a precizat Liviu Negoita, inainte de sedinta BPN, intrebat in legatura cu faptul ca Monica Macovei s-a aratat socata de declaratiile lui Vasile Blaga din China, potrivit carora impartaseste aceleasi valori cu Partidul Comunist Chinez.

Negoita nu a vrut sa comenteze afirmatiile lui Vasile Blaga din China, aratand ca sunt lucruri mai importante de discutat, cum ar fi Constitutia si regionalizarea. Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a refuzat si ea sa comenteze aceste declaratii ale lui Vasile Blaga.

"Nu am eu ce sa comentez, cert e ca chinezii pot fi un model economic", a spus Turcan.

De altfel, mai multi lideri ai PDL nu au vrut sa comenteze acest subiect.

Europarlamentarul Monica Macovei considera "incredibila si socanta" declaratia liderului PDL Vasile Blaga cu privire la impartatirea acelorasi valori cu Partidul Comunist Chinez si ii cere sa precizeze daca se simte mai bine alaturi de doctrina comunista.

"Declaratia domnului presedinte Vasile Blaga a fost incredibila si socanta pentru ca vine de la un lider care se pretinde de dreapta si, daca se simte mai bine alaturi de doctrina comunista, atunci as vrea sa ne-o spuna clar tuturor, si celor din partid si intregii tari, sa stim exact", afirma Macovei.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, aflat intr-o vizita in China impreuna cu alti lideri ai partidului, a declarat ca Partidul Comunist Chinez impartaseste aceleasi valori cu democrat-liberalii in tot ceea ce inseamna constructia unui partid.

Mai multi lideri ai Partidului Democrat Liberal din Romania efectueaza o vizita oficiala de o saptamana, in perioada 11-17 iunie, in China, respectiv la Shanghai si Beijing, delegatia fiind compusa din presedintele formatiunii politice, Vasile Blaga, fostul premier Emil Boc, prim-vicepresedintii Anca Boagiu si Andreea Paul si secretarul general al partidului, Gheorghe Flutur. Conform unui comunicat al PDL, obiectivul vizitei este stabilirea unor contacte in vederea realizarii unor parteneriate economice si de afaceri pentru viitor, un obiectiv specific fiind stabilirea unui mecanism de colaborare economica de durata intre orasele Beijing, Shanghai si municipiul Cluj-Napoca.

"Am venit in China, din nou, pentru a intari relatiile cu colegii chinezi, cu Partidul Comunist Chinez, atat relatiile pe linie de partid, cat si relatiile pe linie de administratie. Chiar daca noi suntem, astazi, in opozitie, sprijinim in continuare proiectele pe care le-am avut in comun cu partea chineza, atunci cand eram la guvernare. Deci ramanem pe aceeasi linie de relatii excelente cu Partidul Comunist Chinez", a declarat, joi, presedintele PDL, Vasile Blaga, pentru Radio China International.

Blaga a mai spus ca partidul pe care il conduce este, acum, intr-o perioada de reconstructie.

"Am dorit sa impartasim din experienta vasta a Partidului Comunist Chinez, care imi dau seama ca este intr-o permanenta reconstructie. Incredibil, dar colegii nostri chinezi, practic, si asta ma bucura, impartasesc aceleasi valori cu noi in tot ceea ce inseamna constructia unui partid, pornind de la necesitatea atragerii in partid a elitelor locale, pentru a da valoare organizatiilor, cat si a modului in care te raportezi la cetatean", a afirmat Blaga, potrivit site-ului in limba romana al postului chinez.

Membrii delegatiei PDL au avut intalniri, la Beijing, cu reprezentanti ai Colegiului Administrativ din Capitala Chinei si oficiali ai Departamentului International al C.C. al P.C.C.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO