Dragnea i-a mulțumit lui Iohannis, ”în mod deosebit”: Vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 17 Ianuarie 2018 17:06
Categorie: Stiri Politice

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară, astfel încât pe 29 ianuarie să fie dat votul de învestitură pentru Guvernul condus de Viorica Dăncilă.

Declarațiile au fost transmise LIVE pe pagina de Facebook a Știrilor ProTV.

"Vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară, comprimând cât ne permit Constituţia şi regulamentele celor două Camere, în aşa fel încât pe data de 29 ianuarie, luni, să avem votul de învestitură în Parlament", a declarat Dragnea.

Totodată, luni va avea loc Comitetul Executiv Naţional al PSD, pentru a începe discuţiile despre componenţa noului Cabinet.

Dragnea a mai afirmat că preşedintele Klaus Iohannis a ales stabilitatea prin desemnarea Vioricăi Dăncilă în funcţia de prim-ministru.

La rândul său, premierul desemnat Viorica Dăncilă a afirmat că sunt importante punerea în practică a programului de guvernare, 2018 - Anul Centenarului şi pregătirea preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019.

Dăncilă a mulţumit preşedintelui Klaus Iohannis pentru desemnare, preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, colegilor de partid, dar celor de alianţă.

Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă, după încheierea consultărilor cu partidele politice de la Palatul Cotroceni, și a anunțat că dă PSD-ului încă o șansă și acceptă propunerea de numire a Vioricăi Dăncilă în funcția de premier.

Sinteza declarațiilor președintelui PSD Liviu Dragnea:

"Preşedintele a acceptat, aşa cum aţi văzut, propunerea noastră şi a desemnat-o pe doamna Viorica Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru al Guvernului României. Preşedintele a ales stabilitatea în ciuda presiunilor partidelor din Opoziţie şi a altora de a refuza propunerea PSD şi îi mulţumim pentru asta şi apreciem în mod deosebit. Intrarea într-o criză politică ar fi fost un lucru grav pentru România, preşedintele a vrut să evite asta. PSD va guverna, împreună cu ALDE, în baza mandatului obţinut prin votul românilor, pentru a îndeplini programul de guvernare şi pentru a împlini aşteptările românilor".

"Am încredere în dumneaei pentru că este o doamnă decentă, agreabilă şi foarte competentă".

Viorica Dăncilă:

- "Mulţumesc domnului preşedinte Iohannis, mulţumesc domnului preşedinte Dragnea, mulţumesc colegilor mei şi colegilor de alianţă pentru încrederea acordată. Aştept să avem votul în Parlament, pentru că pentru noi este important punerea în practică a programului de guvernare pentru România şi pentru români, să tratăm aşa cum trebuie 2018 - Anul Centenarului, dar în acelaşi timp să pregătim preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019"

VIDEO PROTVPLUS.RO