Dragnea a "mustrat-o" pe Olguta Vasilescu pentru afirmatiile despre indemnizatiile copiilor. Reactia deputatei


Ultimul update: Sambata 13 Mai 2017 06:53
Data publicarii: Miercuri 10 Mai 2017 16:15
Categorie: Stiri Politice

Nici premierul nu pare sa fie pregatit pentru un raspuns transant, ci spune ca varianta plafonarii urmeaza sa fie analizata, dar nu neparat aprobata, desi aceasta intentie apare intr-un document oficial al Executivului.

Lia Olguta Vasilescu s-a ferit azi sa comenteze pe subiectul plafonarii indemnizatiilor pentru mame.

"Nu fac declaratii, face presedintele. Eu v-am mai spus: asteptati sa analizam, deocamdata nu am terminat analiza!"

Marti, insa, ministrul Muncii vorbea despre un ''haos generalizat'' dupa ridicarea plafonului pentru indemnizatia de cresterea a copilului si propunea ca suma sa fie limitata la 8.000 de lei, pentru ca inselatoriile sa fie evitate. Initiativa a starnit insa controverse.

Liviu Dragnea: "Degeaba ne spun noua in spatele usilor inchise ca sunt indemnizatii uriase, da, si e nevoie sa fie plafonate, daca nu explica asta inainte. Subiectul nu se inchide astazi, eu v-am spus ca, asa cum a fost prezentat, nu pot fi de acord sa plafonam, trebuie sa ne prezinte guvernul de ce sustine aceasta masura, daca argumentele sunt serioase, putem discuta, daca nu-s serioase, nu-s de acord!"

Intr-un document al Guvernului, transmis Comisiei Europene, Executivul mentioneaza ca ar fi ''oportuna'' plafonarea acestei indemnizatii la o suma maxima lunara cuprinsa intre 5.000 si 10.000 lei. Dar premierul a evitat un raspuns transant.

Sorin Grindeanu: "Nu este luata o decizie din acest punct de vedere si nu exista in acest moment un proiect de acest tip."

Si tocmai pentru poticnelile Cabinetului Grindeanu, liderul PSD a propus, in gluma, sa se angajeze la Guvern, dupa ce a fost intrebat de activitatea ministrului Finantelor.

Liviu Dragnea: "Nu stiu, o sa ma interesez, o sa-mi iau jumate de norma la Guvern!"

Datele de la ministerul Muncii arata ca 97% dintre indemnizatiile pentru cresterea copilului sunt mai mici de 5.000 de lei pe luna, iar in jur de 3.500 de romani primesc intre 5.000 si 10.000 de lei, pe cand 623 incaseaza peste 10.000 de lei. Plafonul a fost scos in iulie anul trecut, iar initiativa a fost sustinuta la acel moment chiar de PSD.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO