Anunțul președintelui Iohannis pentru românii din UK. Ce spune despre acordul Brexit


Ultimul update: Vineri 18 Octombrie 2019 11:37
Data publicarii: Vineri 18 Octombrie 2019 10:32
Categorie: Stiri Politice

Cetăţenii români din Marea Britanie vor fi foarte bine protejaţi prin Acordul Brexit, a declarat vineri preşedintele Klaus Iohannis, care a participat la Consiliul European de la Bruxelles.

"Vestea foarte bună, legată de ce am discutat ieri, este că am ajuns la un Acord pe Brexit pe înţelegerea discutată. Din punctul nostru de vedere (...) nu sunt probleme cu textul la care am ajuns", a declarat şeful statului.

Întrebat dacă cetăţenii români din Marea Britanie vor fi protejaţi prin acest document, preşedintele Iohannis a spus: "Dacă se rămâne pe acest acord, sunt foarte bine protejaţi. (...) Acest acord este de departe cea mai bună variantă".

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European. Șeful statului a avut, joi, o întrevedere cu omologul francez, Emmanuel Macron, precum și cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în marja reuniunii Consiliului European de la Bruxelles.

Pe agenda de discuţii a reuniunii se află subiecte care se referă, în principal, la viitorul buget multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, la ultimele evoluţii în procesul privind retragerea Marii Britanii din UE, următorul ciclu instituţional la nivel european, combaterea schimbărilor climatice, extinderea Uniunii, precum şi la relaţia cu Turcia.

VIDEO PROTVPLUS.RO