Liderul PSD Vaslui, nemulțumit la congres: ”Ar fi cazul să ne măsurăm puţin înălţimea”

Ultima actualizare: 22-08-2020 14:43

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a criticat, sâmbătă, organizarea congresului extraordinar şi a subliniat că partidul nu este unul conservator, ci unul modern.

"Eu sunt unul dintre aceia care m-am luptat din răsputeri ca acest congres să fie un congres ordinar al partidului, să fie un congres la termen, să fie un congres desfăşurat pe baze statutare serioase şi nu pe modificări şi încropeli făcute la repezeală, astfel încât să ne cadă cât mai bine atunci când trebuie să participăm la procesul democratic al alegerii structurilor de decizie ale PSD", a spus Buzatu la congresul PSD, potrivit Agerpres.

Buzatu, care a precizat că se va adresa participanţilor la congres "ca un membru de partid", şi a afirmat că nu crede că sunt membri de partid "simpli" şi membri "cu moţ", a mai criticat şi afirmaţiile conform cărora PSD ar trebui să se transforme dintr-un partid conservator" într-unul "modern".

"Eu credeam, acum 30 de ani, că m-am înscris într-un partid modern deja. Dar, sigur, modernismul nu e proprietatea nimănui şi, evident, apreciez această tendinţă de a vă situa în linia modernismului şi de a înlătura vechile metode. Vechile metode le asimilez aici cu exprimarea domnului preşedinte interimar, care a spus că a trecut vremea tătucilor. (...) Poate că e bine ca la adresa liderilor noştri din trecut să ne exprimăm cu mai multă atenţie. Că printre aceştia au fost Ion Iliescu, Adrian Năstase... şi ar fi cazul să ne măsurăm puţin înălţimea, chiar dacă rigla sau ruleta pe care o folosim arată câteva sute de centimetri", a spus Buzatu.

El a remarcat "imperfecţiunile acestui congres", pe care a arătat că nu l-a criticat "foarte sever" şi a caracterizat drept o "formulare extrem de nefericită" aceea care viza transformarea PSD în "partidul clasei de mijloc".

"Eu credeam că partidele social-democrate din lumea contemporană modernă, aşa cum ziceţi domniile voastre, sunt partide de integrare şi se referă la toate clasele sociale şi grupurile, categoriile sociale, ale căror năzuinţe încearcă să le studieze (...), pentru care formulează politici găsind acel numitor comun tuturor care să conducă la o societate mai bună, la o lume decentă, la mai multă bunăstare, la mai multă înţelegere şi la un mecanism democratic de afirmare", a mai spus Buzatu.

Preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a afirmat la congres că PSD s-a bazat de-a lungul timpului pe 'tătuci' iar 'vremea tătucilor a trecut'.

"Avem oameni extraordinari, bine pregătiţi, profesionişti, care şi-au demonstrat competenţa fiecare în domeniul său, dar care nu au fost lăsaţi să vină în faţă. PSD s-a bazat de-a lungul timpului pe tătuci. Şi, în mod evident, acest lucru nu a făcut bine partidului, şi nici României. Vremea tătucilor a apus", a afirmat Ciolacu la congresul extraordinar al PSD de la Palatul Parlamentului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO