Crin Antonescu: Motivul demiterii presedintelui PNL Sector 1 nu a avut nicio legatura cu Becali

×
Codul embed a fost copiat

PRO TV NEWS a transmis cele mai importante momente de la intalnirea liberalilor. Liberalii s-au reunit in sedinta la Palatul Parlamentului pentru a discuta despre candidatura lui Gigi Becali.

Liderii fililalelor PNL din Sectorul 1 si din Mehedinti si Dambovita au fost demisi, vineri, de CNEx al partidului, birourile teritoriale ale celor trei organizatii fiind dizolvate, a anuntat presedintele partidului Crin Antonescu.

"In schimb, Ioan Ghise a ramas in colegiul sau in judetul Brasov. Majoritatea si-au pastrat colegiile, in asa fel incat sa putem construi o forta fara precedent, acesta este obiectivul nostru, vrem ca USL sa obtina un scor cat mai mare la alegeri", a spus Crin Antonescu.

Antonescu a precizat ca decizia demiterii presedintelui PNL Sector 1 au fost luata cu 42 de voturi "pentru", 15 "impotriva" si un vot anulat, un vot identic fiind inregistrat pentru dizolvarea Biroului teritorial PNL Sector 1. Potrivit lui Antonescu, si deciziile privitoare la conducerile PNL Dambovita si PNL Mehedinti s-au luat "cu un vot categoric".

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, ca decizia de demitere a conducerii de la Sectorul 1 a avut la baza "activitatea pe care oamenii aflati in fruntea acestei organizatii au desfasurat-o in contradictie cu strategia, cu interesele si uneori cu deciziile PNL".

Citește și
Gigi Becali
Gigi Becali a decis sa nu participe la congresul USL. "Nu vreau sa-i supar si sa-i deranjez"
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

El a mai spus ca nu a fost vreodata in PNL o problema cu faptul ca liderii partidului si-au exprimat nemultumirea fata de o decizie luata in conducerea partidului.

"Avem cu totii obligatia de a respecta acele decizii, dar iesim afara uneori si spunem: s-a luat o decizie proasta, o sa o respect, dar e proasta", a explicat Antonescu.

In plus, el a sustinut ca "este de neacceptat nicaieri ca, in vreme ce un intreg partid, cu toti oamenii sai, se mobilizeaza, asa cum a fost cazul la referendum, da o batalie politica in numele a milioane de oameni, unii dintre noi sa tradeze".

"Cuvantul (tradarea, n.r.) e spectaculos, dar pana la urma e simplu. Nu a uitat nimeni ce s-a intamplat la referendum in plina campanie electorala, cand domnul Chiliman a gasit cu cale sa citeasca proclamatii scrise de Dan Andronic probabil sau de ucenici din scoala acestui maestru, care i-a nenorocit pe toti de la Nastase la Basescu, trecand prin Tariceanu. N-a uitat nimeni cum domnul Vlad Moisescu ne-a calificat pe toti drept grup infractional, ce-i drept intr-o convorbire privata la care cum stiti, prin grija unora pe care domnia sa ii cunoaste mult mai bine decat noi, a ajuns in presa", a motivat liderul PNL.

De asemenea, presedintele PNL a sustinut ca in cazul filialei Sector 1 nu a fost cazul unui repros legat de rezultatul de la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Antonescu a fost intrebat daca motivele privind "tradarea" nu erau suficiente pentru excluderea liderilor PNL Sector 1 din partid.

"Da, din punctul meu de vedere, da, ar fi fost suficiente pentru a cere si excluderea din partid, insa suntem in fata unei campanii electorale. Organizatia, chiar domnul Moisescu insusi, trebuie sa aiba sansa sa activeze in aceasta campanie si interesul electoral al partidului este cel mai important in acest moment", a mai afirmat presedintele PNL.

Antonescu a sustinut ca motivul demiterii presedintelui PNL Sector 1 nu a avut nicio legatura cu situatia lui George Becali.

"Nu au niciun fel de legatura, absolut niciun fel de legatura, atunci cand s-a discutat in BPC despre acordul cu Gigi Becali, domnul Vlad Moisescu, ca de altfel nici altcineva, nu a au votat impotriva. Mi se pare ca Vlad Moisescu este chiar cel care a propus ca presedintele partidului sa fie mandatat sa poarte discutii cu acesti oameni. Deci o rezistenta «eroica» impotriva adoptarii fie si formale a lui Gigi Becali drept cauza a acestei demiteri este o chestiune cu totul fantasmagorica", a sustinut Antonescu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca europarlamentarul George Becali nu a fost invitat la sedinta liberalilor, insa la sedinta conducerii PNL a ajuns Victor Ciorbea, unde urmeaza sa fie discutate candidaturile pentru parlamentare si derogarile de vechime pentru candidati.

Liderul PNL a fost intrebat daca Becali a fost chemat la sedinta de vineri a conducerii PNL, Antonescu a precizand ca europarlamentarul nu a fost invitat.

"Sedintele forurilor PNL se desfasoara cu membrii de drept ai acestor foruri. In cazuri speciale, atunci cand se dezbate o situatie sau alta, sunt invitati. Nu sunt si candidatii invitati, niciunul, nu numai…", a explicat Antonescu.

In schimb, taranistul Victor Ciorbea este prezent la reuniunea PNL. Presedintele PNL a fost intrebat daca acordurile cu PNG si PNTCD – aripa Ciorbea vor fi semnat inainte sau dupa validarea candidatilor din partea acestor formatiuni pe listele PNL.

"Daca George Becali va fi candidat pe listele USL, daca Victor Ciorbea va fi candidat pe listele noastre, pe listele USL atunci formatiunile politice PNG, PNTCD autentic, toti primarii pe care ii au, consilierii, alegatorii, simpatizantii vor vota peste tot in tara candidatii USL. Asta este esenta acordului", a mai explicat Antonescu.

Antonescu a mai sustinut ca trebuie acordate derogarile de vechime pentru o parte dintre candidatii PNL, care sunt membri de mai putin de doi ani de zile. In plus, urmeaza sa fie discutate probleme punctuale privind candidatii la parlamentare din partea PNL in anumite judete.

"In principiu alocarea colegiilor pe partidele componente ale USL sunt transate, sunt variabile in ceea ce priveste desemnarea candidatilor in anumite colegii, cum ar fi Brasovul", a spus liderul PNL.

Eurodeputatul George Becali, finantatorul echipei de fotbal Steaua, si-a depus adeziunea la Partidul National Liberal. Informatia a fost confirmata, vineri, pentru MEDIAFAX de catre vicepresedintele PNL Rares Manescu. La aceasta sedinta vor fi validate candidaturile PNL la alegeri.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
"Arma" USL impotriva lui Dan Diaconescu, George Becali, si-a depus adeziunea la PNL

Eurodeputatul George Becali, finantatorul echipei de fotbal Steaua, si-a depus adeziunea la Partidul National Liberal.

Gigi Becali a decis sa nu participe la congresul USL.
Gigi Becali a decis sa nu participe la congresul USL. "Nu vreau sa-i supar si sa-i deranjez"

Din toata multimea prezenta la congresul USL lipseste insa, cel mai nou membru al PNL. Gigi Becali a hotarat sa nu participe la aceasta intalnire, din cauza unor colegi pe care nu vrea sa-i deranjeze.

Lider in Parlamentul European: Il vom educa pe Becali. UE e o comunitate impotriva discriminarii
Lider in Parlamentul European: Il vom educa pe Becali. UE e o comunitate impotriva discriminarii

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat marti ca europarlamentarul Becali va trebui "educat un pic" deoarece UE este o comunitate a valorilor care apara societatea impotriva discriminarii si a xenofobiei.

Recomandări
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini
Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini

Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Încă din zorii zilei de miercuri, un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini, după ce cu o noapte înainte a plouat.