Klaus Iohannis vs. Crin Antonescu. Liberalii au anuntat oficial cine va fi CANDIDATUL PNL pentru alegerile prezidentiale

Ultima actualizare: 24-07-2014 07:10
Klaus Iohannis vs. Crin Antonescu. Liberalii au an...
Klaus Iohannis vs. Crin Antonescu. Liberalii au an...

Klaus Iohannis este candidatul oficial al PNL in cursa pentru sefia tarii. Intre Crin Antonescu si primarul Sibiului, liderii partidului au hotarat ca acesta din urma ar avea cele mai mari sanse daca ar intra in turul 2 cu Victor Ponta.

Decizia a fost luata prin vot secret, dupa un sondaj care l-a creditat pe fostul lider al liberalilor cu doar 6 procente din voturile electoratului.

Klaus Iohannis, presedintele PNL: "Am fost desemnat candidat".

Crin Antonescu, senator PNL: "Ca membru PNL, eu stiu ce am de facut".

La inceputul sedintei, liderilor PNL li s-a prezentat un sondaj potrivit caruia, la capitolul intentie de vot la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis ar lua 21%, iar Crin Antonescu numai 6%. Mai mult, in turul al doilea, cel mai aproape de Victor Ponta, favorit in acest moment, ar fi Klaus Iohannis. Inainte de sedinta, Antonescu a spus ca nu crede in sondaje si ca nu renunta la ideea de a candida.

"Despre recunoscut, nu e vreo fapta sa o recunosc sau nu, e un sondaj, nu il contest, nu il asum", a declarat Antonescu.

Potrivit unor surse, in ultimele zile, unii colegi i-au cerut sa nu rupa partidul si sa isi retraga si candidatura. Antonescu a refuzat propunerile si s-a trecut la vot secret. 110 liberali au votat pentru Iohannis si 56 pentru Crin Antonescu.

"Eu cred ca e un scor foarte bun pentru mine. Ce voiati? Chiar sa nu voteze nimeni cu mine sau ce?", a spus Antonescu la final.

"E un scor bun", a declarat la randul sau Klaus Iohannis.

Cu votul liberalilor in buzunar, Iohannis nu are si certitudinea ca va fi prezidentiabilul dreptei. PNL si PDL vor comanda sondaje in care se va testa popularitatea lui Klaus Iohannis si cea a prim-vicepresedintelui PDL, Catalin Predoiu.

Si democrat-liberalii au avut luni sedinta in care au decis sa fuzioneze cu Forta Civica, partidul condus de Mihai Razvan Ungureanu. Fostul premier va primi si functia de prim-vicepresedinte la masa liderilor democrat-liberali. Cat despre sansele sale de a candida pentru fotoliul de la Cotroceni: "Viata e lunga, e loc pentru toti", crede Vasile Blaga, presedintele PDL.

Candidatul dreptei pentru alegerile din noiembrie va fi anuntat la inceputul lui august.

Citeste și...