Liberalii cocheteaza cu UDMR. Le promit guvernarea, daca voteaza motiunea

20-10-2010 00:00

UDMR si PNL

Propunerea nu a fost facuta in mod direct, insa Crin Antonescu a recunoscut ca daca UDMR ar fi de acord sa formeze o majoritate cu PSD si PNL, atunci "nu ar fi niciun impediment" sa faca parte din viitoarea guvernare.

Calculul Partidului National Liberal este foarte simplu. Pentru ca motiunea de cenzura sa fie adoptata, este nevoie de cat mai multe voturi "pentru", iar opozitia este acum la limita, in ceea ce priveste numarul parlamentarilor care vor sa dea jos guvernul Boc.

"In continuare raman consecvent pe pozitia ca o sansa majora pentru aceasta motiune ar putea veni din discutiile cat mai temeinice, cat mai serioase cu UDMR, cu grupul minoritatilor nationale..", a spus Crin Antonescu, inainte de sedinta Consiliului National al PNL.

Intrebat daca aceste discutii ale PNL si PSD, in calitate de initiatori ai motiunii de cenzura, cu UDMR, vor avea in vedere si o eventuala propunere de formare a unei majoritati, Antonescu a raspuns afirmativ.

"Nu vad niciun impediment in legatura cu asta, dar sigur ca nu pot eu sa discut asta in acest moment. Sigur ca daca s-ar constitui o majoritate din care face parte si UDMR-ul ... sigur ca si UDMR-ul ar face parte din guvernare", a declarat presedintele PNL.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO