Liberalii au dat startul campaniei electorale. "Orban e un adevărat pompier atomic"

Ultima actualizare: 02-02-2020 19:37

Liberalii dau startul campaniei electorale pentru alegerile locale şi parlamentare din acest an.

Într-un atac la adresa PSD, Ludovic Orban a spus în faţa delegaţilor liberali ca instituţiile statului sunt captive "baronilor şi baroneţilor". "Atât eu, cât şi vicepremierul, miniştrii muncim de la 13-16 ore pe zi de la 6-8 dimineaţa până la 12-1 noaptea pentru a găsii soluţii pentru nenorocirile pe care ni le-au lăsat ăştia"

Liberalii îşi doresc alegeri anticipate, iar Orban a explicat că PNL are doar 22% dintre parlamentari. Pentru proiectele importante din Senat sau Camera Deputaţilor, îşi pot câştiga susţinerea numai dacă negociază cu şase sau şapte formaţiuni ce nu le împărtăşesc mereu părerile.

"Nu știu ce se va întâmpla în Parlament, nu mă las judecat de actuala majoritate din Parlament, care nu are legătură cu interesul ei, nu îmi e teamă de ei. Suntem cu mandatul pe masă pentru a face ceea ce considerăm că e fundamental pentru România", a spus Orban.

Cât sunt la guvernare, liberalii au parte de critici chiar din interior. Prim-vicepresedintele Rareş Bogdan s-a adresat miniştrilor prezenţi în sală, spunând că trei-patru dintre aceştia ar trebui să facă zilnic rugăciuni în sănătatea lui Ludovic Orban.

"Trebuie să înţelegeţi că nu sunteţi singuri acolo şi că, fără primarii, deputaţii, europarlamentarii şi liderii partidului nu reprezentaţi foarte mult, trebuie să înţelegeţi că trebuie să fiţi un ajutor în campaniile anului 2020, şi să nu fie obligaţi să dăm explicaţii la ce faceţi. Să îi mai mulţumiţi o dată lui Ludovic Orban pentru faptul că este un adevărat pompier atomic şi comunică de ulte ori şi pentru dumneavoastră", spune Rareş Bogdan, prim-vicepresedinte PNL

Parlamentarii se întorc luni din vacanţă şi au programat citirea moţiunii de cenzură prin care PSD urmăreşte demiterea executivului. Votul va fi programat, cel mai probabil, săptămâna viitoare, iar matematic, social-democraţii au voturile ca să demită executivul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO