Liberalii ameninta cu "variante radicale de reactie", daca Parlamentul nu adopta votul la vedere pentru cererile din justitie


Ultimul update: Joi 29 Septembrie 2016 07:21
Data publicarii: Luni 26 Septembrie 2016 16:47
Categorie: Stiri Politice
Gabriel Oprea in Senat

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat ca liberalii dau un ultimatum PSD si iau in calcul "variante radicale de reactie" daca pana pe 5 octombrie nu este adoptat in Parlament un proiect al partidului care prevede vot la vedere, in maximum 48 de ore.

Este vorba despre vot la vedere, in maximum 48 de ore, pe cererile venite din partea Justitiei.

"Avem (...) un proiect (...) depus din decembrie 2014 care prevede o procedura de simplificare a ridicarii imunitatilor si care spune in felul urmator: de cand a venit cererea de la DNA, de la Parchet catre Parlament, ai 24 de ore pentru elaborare a raportului. A venit raportul in plen, mai ai 24 de ore pentru a da votul, dar votul trebuie sa fie deschis, la vedere. E un proiect pentru care o sa dam un ultimatum colegilor de la PSD.

De doi ani de zile ne tot duc cu zaharelul exprimand in spatiul public cum ca vor scoaterea imunitatilor, ridicarea tuturor procedurilor care impiedica buna infaptuire a Justitiei, dar (...) la PSD diferenta intre declaratia publica si concret, ce se intampla la vot, este foarte mare. Pana pe 5 octombrie asteptam materializarea acestui proiect, adica votul dat pe acest proiect de modificare a regulamentului. Daca in data de 5 octombrie nu se va intampla acest lucru, vom discuta orice mijloc de presiune politica a parlamentarilor liberali pentru a putea misca lucrurile pe mai departe", a declarat Gorghiu, la finalul sedintei Biroului Politic National.

Ea a precizat ca la nivelul conducerii liberale au fost discutate "variante radicale de reactie", dar nu a fost luata inca nicio decizie. Intrebata daca printre aceste variante se afla si demisia parlamentarilor, Alina Gorghiu a raspuns ca nu va discuta despre acest lucru inainte de a vedea ce se va intampla la Senat.

"S-a discutat azi in interior de protest al parlamentarilor, s-au discutat si alte variante mai radicale pentru a forta PSD-ALDE sa revina la normalitatea parlamentara, la o decenta parlamentara. (...) N-am sa vorbesc azi de demisie pana nu vad ce se intampla in Senat, dar, da, s-au luat in calcul diverse variante radicale de reactie, in conditiile in care acest proiect nu va fi aprobat de Parlament, in conditiile in care nu se vor face pasi catre o normalizare a situatiei din Parlament", a spus copresedintele PNL, conform Agerpres.

In ceea ce priveste situatia senatorului Gabriel Oprea, liderul PNL a declarat ca asteapta "materializarea demisiei" acestuia.

"Am mai vazut piruete din astea electorale facute si de PSD si de domnul Oprea si de domnul Dragnea si ca pana nu vad ca demisia e aprobata de plenul Senatului n-am s-o cred. Azi ne aratau colegii din Senat ca pe ordinea de zi a plenului Senatului e solicitarea domnului Oprea de reluare a votului, deci nici pomeneala de demisie", a sustinut Gorghiu.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO