Legea bugetului pe 2016 a fost adoptata in Parlament pe articole. Cate amendamente au fost admise

Ultima actualizare: 18-12-2015 07:07
Dacian Ciolos vorbind iN parlament

Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului a adoptat marti pe articole si cu anexele aferente proiectul legii bugetului de stat pe 2016, numarul amendamentelor admise fiind de 22, iar cele respinse - 309, relateaza Agerpres.

"Proiectul legii bugetului de stat s-a adoptat pe articole cu tot cu anexe, practic in forma in care a fost prezentat plenului reunit de catre comisiile de specialitate si, de asemenea, proiectul legii bugetului asigurarilor de stat, cu anexe. Raportul comisiilor a propus adoptarea in plen a 22 de amendamente si respingerea a 309. (...) Prin votul plenului reunit 22 de amendamente au fost adoptate si 309 respinse. Am plecat in dezbateri la comisiile de specialitate cu 273 de amendamente, numarul a crescut la 331 per total datorita unei prevederi regulamentare care permite fiecarui membru al comisiei unde se dezbate un proiect de lege sa poata adauga amendamente, sa ceara dezbaterea pe amendamente formulate in cursul dezbaterilor", a declarat presedintele Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor, Viorel stefan.

El a apreciat fluenta dezbaterilor ce au avut loc in plenul reunit al celor doua Camere, desi timpul alocat a fost scurt.

"A ramas ca maine (miercuri - n.r.), dupa discursul presedintelui in fata Camerelor reunite, plenul reunit sa dea votul final pe cele doua proiecte de lege", a spus Viorel Stefan.

La randul sau, deputatul UDMR Erdely Istvan, membru in Comisia pentru buget-finante, a declarat ca bugetul de stat pe anul 2016 a fost construit la limita maxima, "fara rezerve".

"Asta s-a si vazut la acele amendamente care solicitau bani in plus fata de anvelopele existente pentru diferitii ordonatori principali de credite. La un deficit bugetar de 2,95% este riscant sa mai umbli la bani. Este evident ca nici nu s-au aprobat astfel de amendamente sau au fost aprobate amendamente la nivelul de 1.000.000 sau 500.000 de lei. Chiar la AGERPRES un milion de lei, in loc de 1,6 milioane. Deci, va dati seama ca si la 1,6 milioane am cerut si s-a adoptat un milion", a aratat deputatul UDMR.

El a adaugat ca, fata de anii anteriori, cand se depuneau mii de amendamente, acum au fost doar cateva sute si adoptate cateva zeci.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO