Klaus Iohannis spune că aşteaptă de la guvernanţi ”răspunsuri mai convingătoare” privind Pilonul II de pensii

Dată publicare: 24-05-2018 16:33
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, cu privire la explicaţiile guvernanţilor privind Pilonul II şi banii pentru pensii şi salarii că aşteaptă de la aceştia ''răspunsuri mai convingătoare".

"Haideţi să mai aşteptăm un pic, poate primim răspunsuri mai convingătoare", a spus Iohannis, întrebat dacă este mulţumit de răspunsul guvernanţilor cu privire la Pilonul II de pensii.

Chestionat şi dacă este mulţumit de răspunsul premierului Viorica Dăncilă privind banii pentru pensii şi a salarii, el a răspuns: "Mai aşteptăm răspunsul".

Cu privire la declaraţia ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, că nu ar fi în măsură să vorbească despre aceste teme potrivit Constituţiei, şeful statului a afirmat: "Iată că sunt în măsură".

Însă Iohannis nu a dorit să răspundă şi cu privire la afirmaţia ministrului de Finanţe ca şeful statului să răspundă la ce se întâmplă în Justiţie. "Nu cred că vă aşteptaţi cu un Duster în spate să vorbim despre lucrurile acestea?", a fost reacţia lui Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai spus că la "momentul oportun" va avea o discuţie cu guvernanţii.

Iohannis: Diferiţi politicieni au avut o reacţie de ”euro-ofuscaţi” după atenţionarea CE pe absorbţia fondurilor UE

Preşedintele a afirmat că diferiţi politicieni au avut o reacţie de ''euro-ofuscaţi'' după evaluarea Comisiei Europene privind absorbţia fondurilor europene.

"După atenţionarea mea benignă privind absorbţia fondurilor europene, a venit o evaluare un pic mai dură din partea Comisiei, care atenţionează că România în continuare are o deviere semnificativă. Acest lucru evident este adevărat, trebuie să le dea de gândit şi trebuie să ducă la o anumită acţiune din partea guvernanţilor. Din păcate, am văzut la diferiţi politicieni, care au treabă cu aceste lucruri, că nu numai că nu recunosc că aşa este, au avut o atitudine de băieţi supăraţi că au fost prinşi cu mâna în sac. Nu asta este atitudinea care corectează comportamentul. (...) Mi s-au părut aşa, artificiali, jigniţi, supăraţi şi fiindcă a venit o atenţionare din zona Comisiei mi s-a părut că acest cuvânt 'euro-ofuscat' ar descrie destul de bine aceste reacţii. Este, cu certitudine, o reacţie nepotrivită", a afirmat şeful statului, după ce a vizitat Uzinele Automobile Dacia.

El a refuzat să-i nominalizeze pe aceşti politicieni.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO