Klaus Iohannis, pe Facebook: Coruptia e ca o boala. Trebuie sa i se aplice tratament dureros, dar vindecator

Dată publicare: 02-04-2015 11:45
Dată actualizare: 05-04-2015 07:01


Klaus Iohannis

Coruptia este "ca o boala", careia trebuie sa i se aplice "un tratament dureros, dar vindecator", spune presedintele Klaus Iohannis, intr-o postare pe Facebook.

"Coruptia e ca o boala. Trebuie sa i se aplice un tratament dureros, dar vindecator", se arata in mesajul postat pe contul de Facebook al lui Klaus Iohannis.

Mesajul este insotit de un fragment video din conferinta sustinuta de presedinte marti seara, in care seful statului spune ca Romania se afla intr-o faza foarte intensa de combatere a coruptiei, care este "foarte urata" pentru ca scoate la suprafata tot ce e mai rau in politica, dar "fara aceasta faza nu putem sa ne facem bine".

 

Corupția e ca o boală. Trebuie să i se aplice un tratament dureros, dar vindecător.

Posted by Klaus Iohannis on Thursday, April 2, 2015

"Putem sa constatam cu totii ca Romania se afla intr-o faza foarte intensa de combatere a coruptiei, actiuni foarte vizibile, foarte multe ale parchetelor care se ocupa de aceste lucruri. Consider ca este un lucru bun. Vedem - si dumneavoastra, si eu - aproape zilnic noi si noi politicieni acuzati de diferite lucruri, ceea ce ne duce cu gandul la o intrebare: cum de au stat atatia ani in spatiul public si nu a venit nimeni sa verifice aceste chestiuni? Bine ca se intampla si acum, in ceasul al doisprezecelea. Trebuie sa va spun foarte clar: această faza intensa de lupta anticoruptie este urata, este foarte urata; iese la suprafata tot ce a fost si tot ce este mai rau si mai urat in politica romaneasca. Insa va asigur ca fara aceasta faza nu putem sa ne facem bine", afirma presedintele Iohannis.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO